Didelė darbuotojų kaita yra susijusi su paaštrėjusiomis problemomis tiekimo grandinėse 2021 metais. Dėl pandemijos buvo uždaromos gamyklos, uostuose susidarė grūstys, be to, sparčiai didėjo transportavimo sąnaudos. Spręsti šias problemas didžiąja dalimi teko tiekimo grandinės vadovams, todėl jų darbas tapo daug sudėtingesnis, bet kartu ir pelningesnis.

„Plečiantis galimybėms tiekimo grandinės krizės aplinkybėmis, nieko keista, kad tiekimo grandinės vadovai vis dažniau dairosi į „žalesnes ganyklas“, – teigė Kory Kantenga, vyresnysis „LinkedIn“ ekonomistas.

„LinkedIn“, korporacijos „Microsoft Corp.“ padalinys, apskaičiuoja apyvartą analizuodamas narių profilius, kad nustatytų, kiek žmonių kas mėnesį palieka savo darbo vietą. Šis rodiklis lyginamas su 2016 metų vidurkiu, kurį „LinkedIn“ vadina „tarnybos nutraukimo koeficientu“. Vidutinis tiekimo grandinės vadovų tarnybos nutraukimo koeficientas nuo 2020 iki 2021 metų išaugo 28 procentais, rodo naujienų agentūros „Bloomberg“ surinkti duomenys.

Tai aukščiausias rodiklis nuo tada, kai prieš penkerius metus „LinkedIn“ pradėjo stebėti tokius duomenis.