Iš nepriekaištingai prižiūrimų „Purcari“ vynuogynų lankytojai gali grožėtis vingiuota Dniestro upe, tekančia palei sieną su Ukraina, kuri yra mažiau nei už kilometro. Padniestrė – atsiskyrusi prorusiška Moldovos teritorija, prieš savaitę sulaukusi destabilizuojančių sprogdinimų, yra dar už trijų kilometrų. Pagrindinis sienos kirtimo punktas, norint pasiekti svarbiausią Ukrainos uostą Odesą – visiškai šalia.

Iš dalies dėl tokios lokacijos pirmosiomis Rusijos karo Ukrainoje dienomis „Purcari“ akcijos neteko maždaug 40 proc. vertės, nors vėliau šiek tiek atsitiesė, kai Maskvos kariai pasitraukė iš Kyjivo apylinkių šiaurėje ir konfliktas, regis, persikėlė į rytus.

Balandžio 21-ąją, tą pačią dieną, kai rusų generolas paskelbė, jog pasiekti Padniestrę yra Rusijos karo tikslas, „Purcari“ akcijos vėl nusmuko. Po kelių dienų vynuogyno teritorijoje įsikūrusio prabangaus viešbučio darbuotojai sakė matę kylant dūmus iš sprogimų teritorijos. Žmonės sunerimę ėmė šnekėtis apie tai, kas laukia toliau. Akcijos dar labiau nusmuko.

Iki penktadienio pabaigos „Purcari“ Bukarešto vertybinių popierių biržoje prekiavo 9,73 Rumunijos lėjos (2,10 dolerio) už akciją, palyginus su 15,85 lėjos vasario viduryje, kai investuotojai pradėjo skaičiuoti, kiek kainuos Rusijos invazija į Ukrainą.

„Lažybos dėl „Purcari“ yra lažybos dėl karo“