Po Rusijos invazijos į Ukrainą ir dėl to paskelbtų sankcijų aukso kasybos įmonę ištiko egzistencinė krizė. Bendrovės būstinė įsikūrusi ir įtraukta į biržos sąrašus Londone, bet visos jos aukso kasyklos veikia Rusijos Tolimuosiuose Rytuose. „Petropavlovsk“ yra sudariusi sutartį su Rusijos „Gazprombank“, kuri veikia kaip visos įmonės aukso produkcijos pirkėja pagal dviejų paskolų sąlygas.

Bet Jungtinės Karalystės sankcijos Rusijos kreditoriui reiškia, kad „Petropavlovsk“ negalės parduoti aukso. Be to, bendrovė turi nesumokėtų obligacijų įmokų už gegužės mėnesį ir ribotas grynųjų pinigų atsargas už Rusijos ribų.

Po pranešimų apie įmonės planus akcijų vertė nukrito net 27 procentais. „Petropavlovsk“ akcijos Londono prekyboje per šiuos metus atpigo 90 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)