Šanchajuje įsikūrusi termotechnologijų gamykla, gaminanti namų karšto vandens sistemas, ir automobilių komponentų gamybos įmonė Dzilino provincijoje sustabdė darbą dėl vietinės pandemijos kontrolės, pirmadienį vakare pranešė bendrovė.

„Bosch“ automobilių dalių gamyklos Šanchajuje ir Taicange veikia pagal uždarojo ciklo sistemą, kai darbuotojai lieka vietoje arba vežami į saugias gyvenamąsias patalpas ir iš jų, siekiant išvengti kontakto su virusu.

„Bosch“ prisijungia prie vis besiplečiančio sąrašo įmonių, paveiktų griežtos Kinijos „COVID-Zero“ politikos, didžiajai daugumai iš 25 mln. Šanchajaus gyventojų vis dar taikomi griežti judėjimo apribojimai, o šiaurės rytų Dzilino provincija jau maždaug mėnesį uždaryta.

Grupė automobilių gamintojų, įskaitant „Tesla Inc.“ ir „Volswagen AG“, balandžio mėnesį buvo priverstos stabdyti gamybą Šanchajuje esančiose savo gamyklose. Kinijos „Nio Inc.“, staiga iškilusi elektromobilių gamintoja, šeštadienį pranešė stabdanti gamybą ir atidedanti pristatymus, nes daugelis jos tiekėjų buvo priversti laikinai nutraukti savo veiklą.

Akumuliatorių milžinė „Contemporary Amperex Technology Co. Ltd.“ pritaikė uždarojo ciklo sistemą darbuotojams, dirbantiems Ningdėje esančioje gamykloje, kurioje retkarčiais plykstelėdavo COVID protrūkių, taip tikėdamasi išvengti nuostolių, kokių dėl karantinų teko patirti bendrovėms „Tesla“ ir „Nio“.

„Šiuo metu matome laikiną poveikį logistikai ir tiekimo grandinės aprūpinimui, – savo pareiškime teigė „Bosch“. – Tokiomis aplinkybėmis mes darome viską, ką galime, kad palaikytume tiekimo grandines ir patenkintume savo klientų poreikius.“