Kovą, palyginti su vasariu, naujų transporto priemonių pardavimai didžiausioje Rusijos prekybos atstovybėje Rusijoje, „Rolf“, nukrito 60 proc., teigia vykdomoji direktorė Svetalana Vinogradova.

Jos prognozėmis, paklausa šiais metais sumažės perpus iki panašaus lygio kaip Ispanijoje, kurios populiacija sudaro trečdalį visų Rusijos gyventojų.

Automobilių pardavimų griūtis siejama su tuo, kad dabar vartotojai, ruošdamiesi karo kurstomai recesijai, savo išlaidas veikiau skiria būtiniausioms prekėms. Transporto priemonių kainos kovą, tam tikrais paskaičiavimais, pakilo 40 proc., tuo metu eilė automobilių gamintojų, nuo „Toyota Motor Corp.“ iki „Volkswagen AG“, sustabdė gamybą Rusijoje, taip iš dalies paskelbdami beprecedentį tarptautinį boikotą.

Pirkėjams susidūrus su aukštesnėmis kainomis ir mažesnėmis pasirinkimo galimybėmis, vyriausybė siekia paskatinti vietinę gamybą. Iš Europos ir Japonijos importuojami automobiliai gali būti pakeisti Kinijos ir Indijos modeliais, teigia Nacionalinės automobilių sąjungos viceprezidentas Antonas Shaparinas.