Taip svarsto kai kurie optimistiškiau nusiteikę investuotojai, stebėję pastarųjų savaičių ralį. „Bloomberg“ valiutų indeksas praėjusią savaitę užfiksavo geriausią rezultatą per daugiau nei 16 mėnesių. Visgi pirmąjį ketvirtį jis prarado 7,1 proc., o tai yra didžiausias nuosmukis nuo 2008-ųjų.

„JPMorgan Chase & Co.“ analitikai teigia, kad perėjimas nuo obligacijų prie akcijų greičiausiai sulėtės, o antrąjį ketvirtį jų bus parduota mažiau. Elisa Belgacem iš „Generali Investments“ vis dar linksta prie kredito, o „Deutsche Bank AG“ prognozuoja, kad investicinio lygio spredai per 12 mėnesių greičiausiai sumažės.

„Kreditas atrodo tinkamos būklės atlaikyti dabartinę audrą. Esant stiprioms balansinėms grynųjų pozicijoms ir rekordiškai žemiems įsipareigojimų nevykdymo rodikliams, situacija [išsivysčiusiose rinkose] išlieka fundamentaliai teigiama“, rašė Christianas Noltingas, „Deutsche“ privataus banko pasaulinis investicijų vadovas. „Visgi reikėtų tikėtis techninio pardavimo spaudimo protrūkių kas kartą, kai rizikos nuotaikos taps niūresnės dėl vykstančio konflikto ar kitų veiksnių, tokių kaip infliacijos šuoliai“ arba centrinio banko veiksmai.