Kokiu mastu Jerome'o Powello vadovaujamas FED griežtins politiką, kad pažabotų infliaciją? Anot kai kurių analitikų, atsakymas į šį klausimą padės nustatyti, ar bitkoinas po savo 60 proc. prieaugio 2021 metais žada dar vienus puikius metus.

Kiti laikosi kitokios nuomonės: kadangi eilė bendrovių, nuo „Meta Platforms Inc.“ (anksčiau „Facebook“) iki „Apple Inc.“ žengia vis giliau į metavisatą, o vartotojai ir toliau kaupia nekeičiamus žetonus (NFT), tai skatins kriptovaliutas kopti aukštyn neatsižvelgiant į veikiančias makroekonomines jėgas. Verta vien prisiminti praėjusiais metais „Christie's“ aukcione už 69,3 mln. JAV dolerių parduotą skaitmeninį meno kūrinį naudojant NFT arba kriptovaliutų investuotojų grupę, kuri aukcione grūmėsi su milijardieriumi Kenu Griffinu dėl JAV Konstitucijos kopijos.

Antradienį 9:52 val. ryto Honkonge bitkoinais prekiauta už maždaug 46 100 JAV dolerių, maždaug 0,2 proc. daugiau nei šiuo metu. Šiame straipsnyje keturi rinkos apžvalgininkai aptaria 2022 metų žetonų ir platesnės kriptovaliutų visatos prognozes.