Daugelis sultingiausių praėjusių metų galimybių iliustravo, kaip vystosi sunkumų prispaustas skolų verslas: tiekimo grandinės krizės įstūmė naujas kompanijas į chaosą, bet taip pat padėjo „Hertz Global Holdings Inc.“ iš naujo apibrėžti bankroto sėkmę. Mažmeniniai akcijų investuotojai iš esmės apvertė aukštyn kojomis sunkumų patiriančių įmonių, tokių kaip „AMC Entertainment Holdings Inc.“, akcijų prekybos strategijas. 2021 metų pabaigoje panika Kinijos nekilnojamojo turto rinkoje pritraukė JAV lėšas į dar neištirtą teritoriją.

„Pinigų yra, ir jie turi būti įdarbinti, – sakė Thadas Wilsonas, „King & Spalding“ restruktūrizacijos partneris. – Tačiau nėra daug variantų, kaip tai įgyvendinti ekonomiškai prasmingai, taigi žmonės pradeda lažintis iš vis rizikingesnių ir rizikingesnių skolos instrumentų ir alternatyvių investicijų. Kai kurios iš šių avantiūrų galiausiai gali baigtis bankrotu.“

Belieka kaltinti antruosius pandemijos metus, kai pastovus vyriausybės paskatų srautas ir centrinio banko likvidumas paskatino investicijas į labai įvairias turto klases. Praėjusią savaitę sunkumų patiriančių kompanijų obligacijų ir skolų kalnas siekė tik 66 mlrd. dolerių, o probleminių JAV obligacijų indeksas per metus iki šio trečiadienio išaugo beveik 21 proc.

Pamenate šias istorijas? Pateikiame „Bloomberg“ apibendrintus sandorius, kurie investuotojams šiemet buvo ypač rizikingi, ir ką jie mums sako apie tai, ko tikėtis 2022-aisiais.