„D.R. Horton Inc.“, kuri „S&P Supercomposite Homebuilding Index“ turi didžiausią svorį, anksčiau pranešė apie silpnesnius nei tikėtasi užsakymus, nes medžiagų ir darbo jėgos trūkumas trukdė naujų namų statybai. „D.R. Horton“ ir kita statybų bendrovė „PulteGroup Inc.“, kuri taip pat kovoja su tiekimo grandinės sutrikimais, šiuo metu riboja pardavimus.

„D.R. Horton“ akcijos antradienį pakilo net 5,2 proc., daugiausiai nuo kovo mėnesio, kompanijai pranešus, kad kainos, lyginant su praėjusiais metais, išaugo 20 proc., o naujų būstų paklausa išlieka „labai stipri“. Konferencinio pokalbio metu kompanija pridūrė, kad ir toliau ribos pardavimo užsakymų tempą, tačiau „mažesniu mastu“.

Infrastruktūros akcijos šoktelėjo į viršų, prezidentui Joe Bidenui ruošiantis pasirašyti didžiausią JAV infrastruktūros paketą per kelis dešimtmečius. „Global X U.S. Infrastructure Development ETF“ (PAVE) pirmadienį sumušė visų laikų rekordą, o jo 36 proc. augimas šiais metais viršijo „S&P 500“ 25 proc. pakilimą. „S&P“ namų statybos bendrovių indeksas pralenkė lyginamąjį indeksą, o „S&P 500“ pramonės indeksas šiuo metu taip pat yra rekordinis.

Tuo tarpu atlyginimai auga, o Sent Luiso federalinio rezervų banko prezidentas Jamesas Bullardas perspėjo apie įtemptą darbo rinką. Statybų iššūkiai nepadeda nuraminti paplitusių infliacijos baimių.