Jungtinėje Karalystėje užsikrėtimų skaičius auga sparčiau nei kitose Vakarų Europos valstybėse, o mirštamumo rodiklis šoktelėjo iki aukščiausio lygio nuo kovo mėnesio. Vyriausybės ministrams tenka neigti savo planus įvesti naują karantiną. Tuo pat metu ekonominis augimas lėtėja, infliacija aukšta, Anglijos centrinis bankas, manoma, artimiausiu metu didins palūkanų normas, o namų ūkiams gresia pragyvenimo išlaidų krizė.

Dabar yra kitaip nei pandemijos pradžioje, kai vienai po kitos kylant infekcijų bangai, griežtesni COVID apribojimai pakenkė ekonomikai, o laisvesnės priemonės padėjo jai atsigauti. Bet dauguma suvaržymų liepą buvo panaikinti, o pagrindinės fiskalinės ir piniginės paramos programos taip pat buvo nutrauktos. Taigi, dabar Jungtinei Karalystei, artėjant žiemos sezonui, teks beveik visiškai pasikliauti vakcinacijos programa, norint apsiginti nuo viruso ir apsaugoti ekonomiką.

Ministrai siekia paspartinti vakcinaciją stiprinančiais skiepais, taip pat 12-15 metų amžiaus jaunuolių skiepijimą. Abi šios kampanijos vyksta lėčiau nei tikėtasi. Šalies sveikatos sekretorius Sajidas Javidas trečiadienį taip pat paskelbė apie sandorius su „Merck & Co.“ ir „Pfizer Inc.“ dėl naujų COVID gydymo metodų.

Nuolatinis spaudimas

Vis dėlto laisvesnių ribojimų ir spartesnio augimo sąsajos nutraukimas neramina ekonomistus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją