Plintanti delta atmaina ir toliau trikdo veiklą mokyklose ir kitose darbo vietose. Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjai ginčijasi dėl skolos viršutinės ribos ir išlaidų planų. Kinija išgyvena energetikos krizę ir vykdo griežtą reguliavimo politiką, tuo tarpu rinkose įtampa išlieka, Kinijos nekilnojamojo turto įmonei „Evergrande Group“ kovojant dėl išlikimo.

Visame pasaulyje sparčiai kyla degalų ir maisto produktų kainos, be to, kainų spaudimą didina perpildyti uostai ir įtemptos tiekimo grandinės. Kai kuriuos darbdavius tebevargina darbo jėgos trūkumas.

Nors plėtra atrodo nepažeista, tokios aplinkybės kursto susirūpinimą dėl silpnesnio augimo ir tuo pat metu spartesnės infliacijos, o tai gali apsunkinti centrinių bankų inicijuotas pastangas pristabdyti ekonomikos skatinimą nesukeliant įtampos rinkose.

„Lūkesčiai, kad pandemija greitai baigsis, visada buvo nepagrįsti, – sakė Fredericas Neumannas, vienas iš „HSBC Holdings Plc.“ Azijos ekonominių tyrimų skyriaus vadovų Honkonge. – Visiškas atsigavimas bus matuojamas metais, o ne ketvirčiais.“

Banko „Barclays Bank Plc.“ ekonomistai perspėjo apie „sunkumų šuorus, kurie galiausiai gali atsiliepti veiklai.“ Čia pateikiame pagrindinių rizikos veiksnių analizę: