Bendrovės laivas „Quantum of the Seas“, kuriame galima išbandyti tokias pramogas kaip banglentės ir parašiutų sporto simuliatoriai, tęs plaukiojimus iš Singapūro iki spalio, pirmą kartą pratęsęs sezoną iki birželio, ketvirtadienį pranešė bendrovė savo pareiškime. Atsižvelgus į tebesitęsiančią pandemiją, laivas plaukioja mažesniais pajėgumais, veido kaukės privalomos už kajučių ribų, laikomasi ir kitų socialinių kontaktų ribojimo priemonių. Nuo programos pradžios į kruizą iš Singapūro laivu „Royal Caribbean“ leidosi per 50 000 žmonių.

Daugiau kaip 30 šios bendrovės organizuojamų reisų Singapūre siūlo „gyvenimišką, patvirtintą modelį, rodantį, kokios unikalios, saugios gali būti atostogos kruiziniu laivu“, be to, ką siūlo daugelis kitų kelionių variantų, savo pranešime teigė „Royal Caribbean International“ prezidentas ir generalinis direktorius Michaelas Bayley‘is.

Kelionių ribojimai, įvesti Singapūre siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, privertė 5,7 mln. gyventojų, trokštančių patenkinti savo kelionių aistrą, ieškoti kitų keliavimo galimybių, nuo vadinamųjų „staycation“ , arba atostogų iš namų, kai išvykstama atostogų iš tiesų nepajudant toli nuo namų, iki vietos ekskursijų. Šalis tariasi su tokiomis vietovėmis kaip Honkongas dėl galimybių atverti sienas kelionėms ir siekia organizuoti keliones be privalomo karantino bendradarbiaujant su šalimis, kurios sėkmingai suvaldė pandemiją.

Esant vos kelioms alternatyvoms keliauti už Singapūro sienų, vadinamieji kruizai į niekur, kuriuos pernai lapkritį pradėjo organizuoti operatorės „Royal Caribbean International“ ir „Genting Cruise Lines“, tapo labai populiarūs. Į daugiau nei 90 surengtų reisų iš viso leidosi apie 120 000 žmonių, ir, kaip praneša „Singapore Tourism Board“, nebuvo gauta pranešimų apie viruso plitimo atvejus laive.