Lauren Sanchez brolis Michaelas Sanchezas padavė į teismą J. Bezosą ir jo saugumo konsultantą Gaviną de Beckerį, tvirtindamas, kad jie jį apšmeižė, žurnalistams pasakę, esą Michaelas nutekino nuogo J. Bezoso nuotraukas „National Enquirer“. Byla buvo atmesta, nes vienintelis Michaelo Sanchezo įrodymas buvo tai, kad jis šį gandą girdėjo iš žurnalistų.

Michaelas Sanchezas išdavė savo seserį ir J. Bezosą, parduodamas savo privačius susirašinėjimus bulvariniam leidiniui už 200 000 dolerių, o tada pateikė ieškinį, kuriuo siekė prigąsdinti J. Bezosą, kad šis pasirašytų taikos sutartį, „grasinant asmeninių reikalų atskleidimu ir viešu paskelbimu“, – rašoma penktadienį Los Andželo aukščiausiajam teismui pateiktame J. Bezoso teiginyje.

J. Bezoso turtas šiuo metu yra vertas 193 mlrd. dolerių.

„Pono Bezoso reikalaujama suma yra nepadori ir netgi groteskiška“, – elektroniniame laiške rašė Michaelo Sanchezo advokatas Tomas Warrenas.

Kalifornijos valstijos teisėjas lapkričio mėnesį atmetė M. Sanchezo ieškinį pagal valstijos įstatymą, leidžiantį pagreitintai atmesti nepagrįstus ieškinius. Pagal „anti-Slapp“ įstatymą laimėjęs atsakovas turi teisę reikalauti, kad ieškovas atlygintų teisines išlaidas.

J. Bezosas atsidūrė viešumoje 2019 m. po, kaip pats teigė, „National Enquirer“ bandymo išvilioti iš jo pinigus. Jis pareiškė, kad „National Enquirer“ pagrasino paskelbti daugiau detalių apie jo santykius su Lauren Sanchez, taip pat paviešinti nuotraukas, jei jis nenustos tirti, kas paskatino 2019 m. sausio mėnesį atskleisti jų romaną, kol J. Bezosas tebebuvo susituokęs su MacKenzie Scott. Pora išsiskyrė 2019 m.