Hyundai Motor Co. akcijos penktadienį Seule šoktelėjo net 25 proc. – daugiausia nuo 1988 m. – po to, kai Pietų Korėjos žiniasklaida pranešė, jog automobilių gamintojas veda derybas su JAV technologijų milžinu dėl savavaldžių transporto priemonių kūrimo.

Iš pradžių „Hyundai pranešimą patvirtino, tačiau paskui atsisakė minėti Apple, teigdamas, kad bendradarbiauti vystant šią technologiją sulaukė prašymų iš keleto kompanijų.

Nepaisant to, akcijų prieaugis padidino bendrą „Hyundai Motor Group pirmininko Euisuno Chungo ir jo tėvo Mong-Koo valdomą turtą beveik 2 milijardais dolerių, rodo „Bloomberg Billionaires Index duomenys.

Spalio mėnesį iš tėvo perėmęs pirmininko postą Euisunas skatina kurti naujas technologijas, įskaitant elektrines ir savavaldes transporto priemones, siekdamas, kad automobilių gamintojas taptų vienu iš pasaulio lyderių. „Hyundai Motor per ateinan

ius penkerius metus tam ketina išleisti daugiau nei 60 trilijonų vonų (55 mlrd. dolerių). 2019 m. kompanija kartu su „General Motors Co. padaliniu įsteigė 4 milijardų dolerių autonominio vairavimo technologijų įmonę. Šiemet ji planuoja pristatyti savo pirmąją elektrinę transporto priemonę.

Bet koks bendradarbiavimas su didele technologijų kompanija galėtų šį postūmį paskatinti. „Apple yra sakęs, kad autonominių elektrinių transporto priemonių vystymas užtruks mažiausiai penkerius metus, o tai reiškia, kad kompanija neskuba apsispręsti dėl galimų automobilių pramonės partnerių.

Investuotojai vis dažniau atsigręžia į elektrines transporto priemones ir jų tiekėjus, skatinami nesustabdomo rinkos lyderio „Tesla Inc. akcijų augimo. Ketvirtadienį Elonas Muskas aplenkė „Amazon.com Inc. Jeffą Bezosą ir tapo turtingiausiu pasaulio žmogumi – šiuo metu jo grynoji vertė siekia 194,8 milijardų dolerių.

Penktadienį šoktelėjus „Hyundai Motor akcijoms, Euisuno Chungo vertė dabar siekia 4,9 milijardus dolerių. Jo tėvo turtas išaugo iki 7,4 milijardų dolerių. Jie abu tiesiogiai valdo apie 8 proc. „Hyundai Motor akcijų.