Sheena Allen, „CapWay Inc.“ įkūrėja ir vyriausioji vykdomoji direktorė.

„CapWay Inc.“ – mobilusis bankas, skirtas daugiausia bendruomenėms, kurių prieiga prie bankinių paslaugų yra ribota.

Pandemija visiems laikams pakeis mūsų įpročius tvarkyti pinigus. Mes sparčiai stumiami prie jau ir taip artėjančios atsiskaitymų be grynųjų ekonomikos.

Nelygybė ir toliau didės. Jeigu būsiu Misisipės valstijos nedideliame miestelyje ir nuėjusi į vietos maisto prekių krautuvėlę išgirsiu: „Žinot, mes neimame grynųjų“, ką man daryti? Nueiti į kitą gatvės pusę ir atsidaryti banko sąskaitą?

Chrisas Wootenas, „NICE Actimize“ vykdomasis viceprezidentas, atsakingas už priežiūrą.

Pandemija – tai tikras įmonių vertybių bei moralės išbandymas. Laimei, finansų įmonėms nereikia rinktis tarp darbo pagal reikalavimus ir grėsmės kėlimo sveikatai.

Egzistuojančios „debesų“ technologijos veikia iš bet kur, siekiant užtikrinti, kad mūsų rinkos būtų valdomos efektyviai. Debesų kompiuterijos technologijų naudojimas plačiu mastu turi – ir turės ateityje – didžiausią poveikį rinkos priežiūros programoms ir gerokai po krizės. Dėmesys reikalavimų laikymuisi, kaip ir etikai, negrįžtamai įgavo naujų formų, o debesys čia gyvuos ir toliau.

Jeanas-Yvesas Fillionas, „BNP Paribas USA“ generalinis direktorius.

Jeigu jūs man prieš metus būtumėte pasakę, kad galima vadovauti JAV bankui, beveik 90 proc. darbuotojų dirbant nuotoliniu būdu, būčiau sakęs, kad jums pasimaišė. Bet dabar tai vyksta jau gerus devynis mėnesius ir greičiausiai taps nauja norma. Dar sunku pasakyti, ar pagal šią naują normą iš namų darbuosis 30, 40 proc. ar net daugiau personalo, bet jau galima drąsiai teigti, kad nuotoliniu būdu dirbs daug daugiau žmonių.

Mes visada bandėme optimizuoti savo biurų patalpas, bet dabar šį procesą spartiname. Atsiras mažesnis poreikis turėti erdvias būstines. Veikiau turėsime didesnius papildomus biurus ir padalinius netoli darbuotųjų gyvenamosios vietos. Bankai, būdami patikimu ir konstruktyviu tarpininku, padedančiu žmonėms išgyventi pandemiją, dalinai susigrąžina savo vaidmenį visuomenėje, kurį buvo praradę per ankstesnę krizę.

Koordinavimas tarp centrinių bankų, vyriausybių ir finansų sektoriaus šį kartą buvo daug geresnis ir stipresnis. Jis taip pat padėjo sparčiau atsigauti ekonomikai. Ir tokia tendencija turėtų išlikti.

Pandemija taip pat paspartino investavimo į ESG (aplinkosauginių, socialinių ir valdymo kriterijus) – ypač socialinių – pripažinimą ir populiarumą. Fiskalinės politikos viso pasaulio mastu artimiausiu metu rems ESG ir tvarius finansus.

Jonathanas Kellneris, „Members Exchange“ generalinis direktorius.

Darbuotojų samda jau niekada nebus tokia, kokia buvo iki šiol: pasikeitė talentingų specialistų konkurencijos sąlygos, samdos būdai, net personalui teikiami pasiūlymai.

Praktika, kai moterys gali likti namie, auginti vaikus ir sėkmingai dirbti, manoma, prigis ir pasiteisins. Tad, aš tikiuosi, ji bus labiau demokratiška ir leis mums suteikti daugiau įvairovės visoms pramonėms. Aš manau, kad tai didelis pliusas.

Darrinas Williamsas, „Southern Bancorp. Inc.“ generalinis direktorius.

Iki pandemijos daugelis mūsų klientų priešinosi skaitmeniniams įrankiams (internetinei bankininkystei, indėlių operacijoms mobiliuoju telefonu). Nuo tos dienos, kai duris užvėrė bankų padaliniai, klientai buvo raginami naudoti šias priemones savo operacijoms atlikti. Nors tokie operacijų atlikimo būdai visada buvo daug patogesni klientui, dabar prie jų pereinama sklandžiai ir sparčiai. Šie klientai, vargu ar ateityje naudosis banko skyriais, kaip pagrindiniu ryšio su mumis kanalu.

Mūsų darbo jėga ir darbo procesas greičiausiai pasikeitė negrįžtamai. Iki pandemijos nuotoliniu būdu dirbantys darbuotojai buvo išimtis iš taisyklės. Tačiau dabar mes pastebime daugybę nuotolinio darbo privalumų.

Mano nuomone, naujoji darbuotojų karta ir daugelis dabartinių mūsų personalo narių reikalaus teisės dirbti nuolatiniu būdu. Nors tokia pertvarka žada būti efektyvi, ji neatsiejama nuo neapčiuopiamų išlaidų, tokių kaip darbuotojų tarpusavio bendravimo trūkumas ir komandinės aplinkos sukūrimas. Mes išmoksime geriau kontroliuoti tokį darbo išteklių tipą, bet jis akivaizdžiai pasikeitė ir toliau sparčiai keisis.