„Genting Cruise Lines“, priklausantis „World Dream“ ir „Royal Caribbean International“ bei valdomas „Quantum of the Seas“, pradės keliones pirmyn ir atgal atitinkamai nuo lapkričio ir gruodžio mėnesių, teigiama ketvirtadienį išplatintame Singapūro turizmo valdybos pranešime.

Pagal „CruiseSafe“ sertifikavimo programą nustatyti griežti protokolai, leidžiantys kruizinių kelionių operatoriams ir keleiviams pradėti bandomąsias keliones. Protokolai apima įgulos ir keleivių COVID-19 testavimą, padidintą higieną, šviežio oro cirkuliacijos priemones ir denio apribojimus, siekiant išvengti artimo kontakto ir maišymosi. Laivai plaukios sumažintu 50 proc. pajėgumu, o kelionės bus prieinamos tik Singapūro gyventojams.

„Šie bandomieji kruizai siūlo kruizų operatoriams vertingą galimybę iš naujo perkurti visą kruizinių kelionių patirtį ir vėl užsitarnauti keleivių pasitikėjimą, – teigia Singapūro turizmo valdybos generalinis direktorius Keithas Tanas. – Singapūras ir toliau išlieka įsipareigojęs palaikyti ir auginti kruizinį turizmą regione.“

Kruizinių laivų pramonė visame pasaulyje sustojo kovo mėnesį po serijos COVID-19 protrūkių jūroje – vienas iš jų įvyko kruizų milžinui „Carnival Corp.“ priklausančiame laive „Diamond Princess“ netoli Jokohamos (Japonija). Nukentėjo ir sveiki keleiviai, nes daugelis uostų tuo metu nebeįsileido laivų, bijodami naujų protrūkių krante. Dešimtys tūkstančių įgulų narių keliems mėnesiams buvo įstrigę laivuose.

Singapūras ieško būdų, kaip atgaivinti savo turizmo pramonę, kuri smarkiai nukentėjo pandemijai nutraukus visas keliones. Dėl protrūkio pagrindinis šalies vežėjas „Singapore Airlines Ltd.“ patyrė rekordinius nuostolius, o eismas Čangio oro uoste praktiškai nutrūko. Vyriausybė anksčiau šią savaitę perspėjo, kad Singapūras negali sau leisti laukti visų metų ar net dvejų, kol vakcina taps plačiai prieinama.

„Genting“ nuo lapkričio 6 d. siūlys dviejų arba trijų naktų paketus. Liepos mėnesį kruizų operatorius vėl pradėjo teikti paslaugas Taivane. „Royal Caribbean“ nuo gruodžio 1 d. siūlys trijų arba keturių naktų paketus.

Prieš įlipdami į laivą keleiviai turės atlikti testus ir pateikti kelionės bei sveikatos deklaracijas. Kelionės metu jie turės nuolat dėvėti kaukes ir laikytis saugaus vieno metro atstumo. Už kabinų ribų bus privaloma naudoti sekimo žetonus arba mobiliąsias programėles.

Į Singapūrą atskrendantys įgulos nariai privalės atlikti vieną testą vos atvykę, o kitą – pasibaigus 14 dienų karantinui.

Turizmo taryba pranešė, kad Singapūras – viena iš pirmųjų šalių, parengusi ir įgyvendinusi privalomą kruizinių linijų audito ir sertifikavimo programą. Prieš išplaukiant visos kruizinės linijos iš Singapūro institucijų privalo gauti „CruiseSafe“ sertifikatą, kurį dar turi įvertinti trečioji šalis – sertifikavimo firma.

„Genting Cruise Lines“ ir „Royal Caribbean“ šiuo metu bando gauti sertifikatą, pranešė valdyba ir pridūrė, kad Singapūras spręs dėl tolesnių kruizų pramonės atgaivinimo žingsnių atidžiai stebėdamas bandomąsias keliones.

Norėdami pritraukti klientus, „Royal Caribbean“ siūlo įvairias lanksčias sąlygas, įskaitant COVID-19 medicininių išlaidų padengimą laive – iki 18 400 dolerių vienam asmeniui.