„Kol kas bandome ištverti audrą, tačiau faktas yra tai, kad mes paprasčiausiai neišgyvensime, jei nepritaikysime savo oro linijų prie pasikeitusios kelionių rinkos“, – teigiama vyriausiojo klientų aptarnavimo ir komercijos vadovo Ronaldo Lamo pranešime.

„Todėl mūsų neišvengiamai laukia restruktūrizacija, kad apsaugotume kompaniją, Honkongo aviacijos centrą ir kiek įmanoma daugiau žmonių pragyvenimo šaltinį“, – sakė R. Lamas. Praėjusį mėnesį įgyvendintas 39 milijardų HK dolerių rekapitalizacijos planas išpirko kompanijai šiek tiek laiko, tačiau „tai investicija, kurią turėsime grąžinti“, pabrėžė jis.

„Cathay“, kuris praėjusį mėnesį pranešė apie 9,9 milijardų HK dolerių pirmojo pusmečio grynuosius nuostolius, šiuo metu vykdo strateginę peržiūrą. Rekomendacijos dėl aviakompanijos, į kurios sudėtį įeina „Cathay Dragon“ ir „HK Express“, būsimos formos ir dydžio valdybai bus pristatytos ketvirtąjį ketvirtį.

„Cathay“ ir „Cathay Dragon“ per šį rugpjūtį pergabeno vos 35 773 keleivius – tai yra 98,8 proc. nuosmukis, jei lyginsime su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu. Pajamos iš keleivių kilometrų sumažėjo 98,1 proc., o keleivių apkrovos koeficientas nukrito 60 procentinių punktų iki 19,9 proc., pirmadienį pranešė kompanija. Grupė pergabeno 102 122 tonas krovinių, arba 36,7 proc. mažiau nei per praėjusį rugpjūtį.

„Akivaizdu, kad prieš akis mūsų laukia ilgas ir neužtikrintas kelias į atsigavimą“, – sakė R. Lamas.

Kol kas esant menkiems atsigavimo ženklams, jei neskaičiuosime kai kurių paslaugų atnaujinimo prasidėjus studentų srautams į Jungtinę Karalystę ir panaikinus draudimą tranzitiniams skrydžiams iš žemyninės Kinijos, „Cathay“ rugsėjo ir spalio mėnesiais sumažino savo keleivinių skrydžių pajėgumą iki maždaug 10 proc.

„Keleivių paklausa ir toliau išlieka labai silpna, nes naujos „Covid-19“ bangos mūsų didžiausiose rinkose gadina bendrą kelionių nuotaiką, – kalbėjo R. Lamas. – Kadangi rugpjūčio mėnesį nebuvo atnaujintos jokios naujos kelionės, keleivinių skrydžių padaugėjo tik minimaliai.“ Pirmadienį Honkonge „Cathay“ akcijos pakilo 0,8 proc. Šiemet jos sumažėjo 37 proc.