„Indonezijos vyriausybė negalės atverti durų užsienio keliautojams iki 2020 m. pabaigos, kadangi ir toliau išliekame raudonojoje zonoje, – teigiama Balio gubernatoriaus Wayano Kosterio pranešime. – Padėtis nėra palanki leisti užsienio turistams atvykti į Indoneziją, įskaitant Balį.“

Po tam tikros sėkmės pačioje pandemijos pradžioje infekcijų lygis Balyje birželio mėnesį vėl išaugo, kai namo sugrįžo migrantai darbininkai ir padaugėjo testavimų. Vyriausybės duomenys rodo, kad saloje iki pirmadienio buvo patvirtinti 4576 susirgimo atvejai ir 52 mirties atvejai, o visoje Indonezijoje patvirtinta daugiau nei 155 000 susirgimo atvejų ir 6759 mirties atvejai.

Balis nuo liepos pabaigos buvo atviras vietiniams keliautojams, o per jo oro uostą kasdien pereina 2500 žmonių, kurie nesukelia infekcijos piko, sakė W. Kosteris. Vietos valdžia sutelks dėmesį į vidaus turistų skaičiaus didinimą, kad turizmo pramonė ir ekonomika galėtų pamažu atsigauti, teigė jis.

Praėjusiais metais Balyje apsilankė daugiau kaip 6 milijonai užsienio turistų. Balandžio mėnesį vyriausybė perspėjo, kad pandemija šiais metais gali atimti daugiau nei 10 milijardų dolerių Indonezijos pajamų – ši prognozė greičiausiai dar pablogės, nes iki šiol buvo tikimasi, kad antroje metų pusėje laukia šioks toks atsigavimas.