San Fransiske įsikūrusi populiarią trumpalaikės būsto nuomos platformą valdanti JAV bendrovė „Airbnb“ pareiškė, kad draudimas bus taikomas būsimoms rezervacijoms ir kad dėl saugumo reikalavimų vienoje vietoje galės būti iki šešiolikos žmonių. Anot bendrovės, draudimas galios neapibrėžtą laiką.

„Airbnb“ teigimu, keičiantis visuomenės sveikatos sistemos nurodymams dėl susibūrimų, kai kurie klientai nusprendė „barų bei klubų pramogas perkelti į namus, kartais išnuomojamus per mūsų platformą.“

Bendrovė patikino, kad, jeigu svečiai ar šeimininkai nepaisys naujų taisyklių, jie bus išvaryti arba bus imtasi teisinių veiksmų.

„Mūsų nuomone, toks elgesys neįtikimai neatsakingas, – ketvirtadienį tinklaraštyje rašė „Airbnb“. – Mes nenorime tokio verslo, ir kiekvienas, kuris vienaip ar kitaip bus susijęs su tokiais veiksmais, su mūsų platforma neturės nieko bendra.“

Daugelis šeimininkų jau seniai draudžia neteisėtus vakarėlius. „Airbnb“ pernai ėmėsi griežtų priemonių prieš „vakarėlių lizdus“ po kruvinų šaudynių Helovyno naktį viename per platformą išnuomotame būste Kalifornijoje.

Dėl koronaviruso protrūkio įvesti karantinai smarkiai pakenkė „Airbnb“ pagrindiniam verslui, kuris uždirba pinigų leisdamas vieniems išnuomoti savo nekilnojamą turtą keliautojams, kitiems – susirasti nakvynės vietą už prieinamą kainą. Pardavimų augimas sulėtėjo, pelnas susitraukė, nes išplitus COVID-19 kelionės visame pasaulyje tiesiog sustojo.

Trečiadienį bendrovė konfidencialiai pateikė JAV reguliavimo institucijoms prašymą leisti surengti pradinį viešą akcijų platinimą (IPO), ir tai leidžia manyti, kad ji tikisi atsitiesti po pandemijos suduoto smūgio.