Pirmadienį šoktelėjusios „Tesla“ akcijos yra naujausias milijardieriaus triumfas; vos prieš dvejus metus Vertybinių popierių ir valiutos keitimo komisija (SEC) E. Muską padavė į teismą, ir šiam teko atsistatydinti iš valdybos pirmininko pareigų dėl „Twitter“ žinutės sukelto rinkos klaidinimo. „Tesla“ akcijų vertė per šiuos metus šoktelėjo 339 proc., tokį šuolį pakurstė sustiprėjusios prognozės, jog bendrovė bus įtraukta į „S&P 500 Index“ indeksą.

E. Musko bendrovė „Space Exploration Technologies Corp.“, arba „SpaceX“, galimai dar labiau padidins jo turto vertę. Artimiausiu metu ji turėtų pritraukti 2 mlrd. JAV dolerių naują finansavimą, o tai padidins bendrovės vertę iki 46 mlrd. dolerių, praėjusią savaitę paskelbė naujienų agentūra „Bloomberg“.

E. Musko turtas per šiuos metus padidėjo 57,2 mlrd. dolerių, tai antras didžiausias prieaugis indekso sąraše po „Amazon.com Inc.“ steigėjo Jeffo Bezoso. Turtingiausias pasaulyje žmogus 2020 metais sukaupė 73 mlrd. dolerių, ir jo turto vertė šiuo metu siekia 188 mlrd. dolerių.

Technologijų akcijos šiais metais auga kaip ant mielių, nes COVID-19 pandemija į interneto erdvę pritraukė daug daugiau žmonių, taip padidindama bendrovių steigėjų turtą ir kartu patraukdama reguliuotojų dėmesį. „Facebook Inc.“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Markas Zuckerbergas rugpjūtį tapo trečiuoju pasaulyje šimtamilijardieriumi, prisijungdamas prie J. Bezoso ir Billo Gateso, antro turtingiausio žmogaus pasaulyje.