„Panašu, kad pandemija mums priminė mūsų pačių mirtingumą ir paskatino šeimas kurti ateities planus, kurie galbūt anksčiau nebuvo prioritetiniai“, – per virtualų forumą mieste-valstybėje trečiadienį kalbėjo S. Hsu, kuris taip pat yra centrinio banko šeimos biurų plėtros komandos narys.

Siekdamas tapti pagrindiniu Azijos turto valdymo centru, Singapūras ir anksčiau stengėsi pritraukti šeimos biurus – turtingiausių pasaulio klanų įkurtas uždaras firmas, per kelias kartas valdančias pinigus ir ginančius šeimos interesus. Buvo pasitelktos ir mokesčių lengvatos, ir specialios fondų struktūros, ir pažadai suteikti rezidenciją.

Šeimos biurų skaičius Singapūre nuo 2017 iki 2019 m. išaugo penkeriopai, pažymėjo S. Hsu, nenurodydamas, kokie šie skaičiai yra 2020 m. Tai žymus paspartėjimas, jei lyginsime su anksčiau skelbtais augimo skaičiais. MAS viešai neskelbia bendro šeimos biurų skaičiaus mieste-valstybėje.

„Kadangi šeimos daugiau laiko praleidžia namuose, jos turi daugiau laiko pagalvoti apie šeimos biuro steigimą, taigi augimo tendencija greičiausiai išliks ir toliau“, – sakė jis.

MAS ir Singapūro ekonominės plėtros valdyba pernai suformavo šeimos biurų plėtros komandą.

Viena iš iniciatyvų – pasaulinė investuotojų programa, padedanti pagrindiniams šeimos biurų pajamų gavėjams, valdantiems ne mažiau kaip 200 milijonų Singapūro dolerių (145 mln. USD) turtą, palengvinti nuolatinės gyvenamosios vietos statuso gavimą. Siekiant kompensuoti dalį akcijų ir išvestinių priemonių pelno, gali būti pasitelktos ir mokesčių lengvatos.

Tarp garsių turtuolių, įleidusių šaknis Singapūre, yra „Facebook Inc.“ bendraįkūrėjas Eduardo Saverinas ir dulkių siurblių dizaineris Jamesas Dysonas.