Kylant optimizmui dėl internetinės prekybos tendencijų, „Amazon.com Inc.“ akcijos pašoko 7,9 proc. – labiausiai nuo 2018 m. gruodžio, ir per šiuos metus iš viso paaugo 73 proc.

56-erių metų „Amazon“ įkūrėjas ir turtingiausias pasaulio žmogus J. Bezosas 2020 m. stebėjo, kaip jo turtas nuo 74 mlrd. dolerių šokteli iki 189,3 mlrd. dolerių, nepaisant to, kad JAV išgyvena giliausią ekonominį nuosmukį nuo Didžiosios depresijos laikų. Dabar jis pats asmeniškai yra vertas daugiau nei milžiniškos kompanijos, tokios kaip „Exxon Mobil Corp.“, „Nike Inc.“ ir „McDonald‘s Corp.“.

Jo buvusi žmona Mackenzie Bezos pirmadienį uždirbo 4,6 mlrd. dolerių ir dabar užima 13-ą vietą pasaulio turtingiausių žmonių sąraše.

Kiti technologijų titanai taip pat mėgaujasi pakilimu, kurį iš dalies lemia tai, kad žmonės yra priversti sėdėti namuose. Jiems padėjo ir beprecedentėmis vyriausybių ir centrinių bankų pastangomis suteiktas postūmis rinkoms. Septyni iš dešimties turtingiausių planetos žmonių susikrovė turtus iš šio sektoriaus, įskaitant Eloną Muską, kurio turtas per 2020 m. išaugo 47 mlrd. dolerių.

„Facebook Inc.“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas prie savo grynosios vertės šiais metais pridėjo beveik 15 mlrd. dolerių, nepaisant to, kad jo kompanija susiduria su reklamų boikotavimu socialiniame tinkle.