Internetinis mados mažmenininkas „Asos Plc“ prognozuoja, kad šiemet jo pajamos sieks rinkos lūkesčių viršūnę. Kitos kompanijos, pasinaudojusios pandemijos aplinkybėmis, įskaitant kvėpavimo aparatų gamintoją „Draegerwerk AG“ ir produktų naminiams gyvūnėliams mažmenininką „Zooplus AG“, numato, kad jų akcijos šiemet taip pat turėtų pakilti.

Lustinės įrangos tiekėjas „ASML Holding NV“ puslaidininkių pramonės perspektyvas vertina teigiamai, sakydamas, kad 2020 m. vis dar tikisi augimo. Kompiuterių ir kitų prietaisų paklausa išliko stipri, nes darbuotojai atnaujino aparatūrą, prisitaikydami prie darbo iš namų reikalavimų, teigia bendrovė.

Prabangos prekių perspektyva akivaizdžiai niūresnė. „Burberry Group Plc“ generalinis direktorius Marco Gobbetti pripažino, kad praeis šiek tiek laiko, kol prabangos verslas sugrįš į vėžes. Legendinių lietpalčių gamintojas prognozuoja, kad pardavimai šį ketvirtį sumažės net 20 proc., lyginant su ankstesniais metais. Anksčiau šiais metais pardavimai nusmuko net 45 proc.

Rezultatai, kuriuos kompanijos pristatys per ateinančias kelias savaites, ir jų prognozės likusiai metų daliai nulems akcijų rinkos tendencijas iki 2020 m. pabaigos. Indeksas „Stoxx Europe 600“ pakilo apie 32 proc. nuo žemiausio lygio kovo mėnesį, nes investuotojai tikisi, kad koronaviruso pandemija bus trumpalaikė, o korporacijų pajamos ir pasaulinė ekonomika antroje metų pusėje atsigaus.

Antrojo ketvirčio rezultatai greičiausiai bus „rekordiškai blogi“, tačiau jie turėtų viršyti ypatingai žemus lūkesčius, antradienį pranešime teigė „Morgan Stanley Co.“ strategai. Prognozės ateičiai bus svarbesnės už skaičius, pažymėjo strategai, vadovaujami Rosso MacDonaldo.

Pateikiame su virusu susijusias pajamų naujienas pagal sektorius šiai dienai.

Prabangos prekės

  • Burberry“ lyginamieji mažmeniniai pardavimai per pirmąjį fiskalinį ketvirtį, pasibaigusį birželį, nusmuko 45 proc. – nuosmukis vis dėlto mažesnis, nei analitikų numatyti 48 proc. Mados prekių ženklas pastebėjo „ypač stiprią“ paklausą Kinijoje ir Korėjoje. Kompanija visame pasaulyje atsisakė 500 darbo vietų, o bendras planas – sumažinti išlaidas 55 milijonais svarų. Akcijos smuko net 8,1 proc., ir analitikai teigia, kad atsargios perspektyvos greičiausiai nuvils investuotojus.
  • Italijos prabangos namai „Brunello Cucinelli SpA“ praneša, kad pandemija „stipriai paveikė“ pirmąjį pusmetį, o augimas neatitiks ilgalaikių tikslų iki pat 2022 m. Akcijos nukrito net 2,3 proc., o „Jefferies“ teigia, kad sumažėję pardavimai atitinka lūkesčius.


Mažmeninė prekyba

  • Internetinis mados mažmenininkas „Asos“ pranešė, kad, nepaisant pandemijos, pardavimai trečiąjį ketvirtį išaugo 10 proc., o metinis pelnas turėtų atitikti aukščiausius analitikų lūkesčius. Bendrovės padalinys Jungtinėje Karalystėje per šį ketvirtį nukentėjo labiausiai: pardavimai sumažėjo 1 proc., nes sandėliuose laikomasi socialinio atsiribojimo, o karantino metu buvo stebima mažesnė proginių drabužių paklausa. Analitikai teigia, kad šiuo metu pastebimas stiprus atsigavimas, o „Asos“ yra pasirengęs valdyti rizikas. Kompanijos akcijos, kurios nuo kovo mėnesio buvo išaugusios daugiau nei trigubai, ištrynė pelną ir nukrito 2,7 proc.
  • Vokietijoje prekių naminiams gyvūnėliams internetinis mažmenininkas „Zooplus“ padidino visų metų pelno prognozę iki mažiausiai 40 milijonų eurų, lyginant su ankstesne mažiausiai 20 milijonų eurų prognoze, nes bendrovės pajamos per pirmąjį metų pusmetį gerokai pralenkė lūkesčius. Antrojo ketvirčio stiprybė atspindi mažesnius klientų įgijimo kaštus ir padidėjusį veiklos efektyvumą dėl išaugusių pardavimų, pranešė „Warburg“. Akcijos šoktelėjo net 7 proc.
  • Tuo tarpu Jungtinės Karalystės elektronikos mažmenininkas „Dixons Carphone Plc“ praneša, kad jo visų metų pelnas nukrito daugiau kaip 50 proc. dėl mobiliųjų padalinių veiklos apribojimų ir „Covid-19“. Tikimasi, kad antrąjį pusmetį vartotojų išlaidos dar susilpnės. Dėl tokio neaiškumo kompanija kol kas neskelbia elektroninių prietaisų pardavimo ar pelno prognozių. „Morgan Stanley“ pažymi, kad neaiški firmos perspektyva gali atsiliepti įvertinimams, o jos akcijos nukrito net 12 proc.
  • Namų apyvokos prekių pardavėjas „Dunelm Group Plc“ pranešė, kad per fiskalinį ketvirtąjį ketvirtį jo internetiniai pardavimai išaugo dvigubai. Akcijos pakilo net 2,4 proc. „Morgan Stanley“ teigia, kad „Dunelm“ akcijų prekyba „teikia vilčių“.


Technologijos

  • Puslaidininkių įrangos gamintojas „ASML“ viršijo trečiojo ketvirčio įvertinimus ir pranešė, kad augimo lūkesčiai 2020 m. iš esmės nesikeis. Kompanija teigia, kad jos veiklos galimybės beveik sugrįžo į normalumą, nors generalinis direktorius pripažino, kad virusas „dar mūsų nepaliko“. „Kempen“ analitikai teigia, kad rezultatai „geri“, tačiau galbūt nepakankamai geri, nors perspektyvos jau palankesnės. Iš pradžių akcijos pakilo, bet paskui vėl nukrito 1,5 proc.
  • Švedijos telekomunikacijų bendrovė „Tele2 AB“ pranešė, kad antrojo ketvirčio pajamos viršijo lūkesčius, pardavimai buvo šiek tiek didesni, nei tikėtasi, ir vėl atgaivino ankstesnius planus išmokėti neeilinius dividendus. „Handelsbanken“ teigia, kad „Telia Co. AB“ ir „Telenor ASA“ rezultatai buvo panašūs. „Tele2“ išaugo net 4,4 proc., pakeldama savo „Stoxx 600 Telecoms“ indeksą.
  • Jos kolegė Suomijoje „Elisa Oyj“ buvo didžiausia indekso pralaimėtoja. Kompanijos teigimu, antrojo ketvirčio pardavimai buvo neblogi, ir pridūrė, kad duomenų naudojimas jos mobiliojo ryšio tinkle per ketvirtį išaugo 40 proc., tačiau „Handelsbanken“ pažymėjo, kad mobiliųjų paslaugų bendrovės pajamos nepakankamos.
  • Olandijos palydovinės navigacijos sistemų gamintojo „TomTom NV“ antrojo ketvirčio pardavimai ir bendrasis pelnas viršijo analitikų lūkesčius. Amsterdame įsikūrusi kompanija atsisakė pateikti konkrečias prognozes, tačiau teigė, kad pastebi „ankstyvuosius atsigavimo ženklus“. Jos akcijos pašoko net 11 proc., o analitikai teigia, kad šios naujienos „skamba užtikrinančiai“.


Bankai

  • Švedijos skolintojas „Svenska Handelsbanken AB“ pagal daugelį rodiklių viršijo lūkesčius, o jo antrojo ketvirčio grynosios pajamos ir kapitalo atsargos viršutinės vertės bei kredito nuostoliai sumažėjo. Akcijos nukrito net 3 proc., tačiau „Goldman Sachs“ atkreipia dėmesį į pagrindinio pelno stygių prieš atidėjinius. Generalinė direktorė Carina Akerstrom pranešė, kad per ateinančius ketvirčius spaudimas grynosioms palūkanų pajamoms turėtų sušvelnėti.
  • Tuo tarpu „SEB AB“ pranešė, kad jo antrojo ketvirčio pajamos buvo mažesnės nei tikėtasi, o kredito atidėjiniai buvo didesni, nei prognozavo analitikai. „Goldman Sachs“ teigia, kad bendras pelnas auga, tačiau didesni atidėjiniai ir pagrindinių pajamų, išskyrus prekybą, stygius šį augimą atsveria. Banko akcijos nukrito net 4,8 proc.
  • Abu bankai pablogino „Stoxx 600 Banks“ indeksą, kuris tapo antruoju prasčiausiu telekomunikacijų subindeksu.


Pramonė

  • Draegerwerk“ pranešė, kad jo ventiliatoriai ir veido kaukės yra itin paklausūs, o tai reiškia, kad pandemija padidino bendrovės pardavimus ir pelną. Remiantis preliminariais antrojo ketvirčio duomenimis, „Draegerwerk“ užsakymai pašoko net 34 proc., o pardavimai išaugo 24 proc. Patvirtinusi balandžio mėnesio prognozę, dabar bendrovė tikisi net 22 proc. pardavimų augimo ir 11 proc. pelno maržos – tai daugiau nei dvigubai viršytų ankstesnę prognozę. Akcijos šoktelėjo 12 proc., o lyginant su pernai ūgtelėjo net 56 proc. „Warburg“ teigia, kad tokie antrojo ketvirčio skaičiai atrodo „įspūdingai“.


Sveikatos apsauga

  • Oftalmologijos įrangos gamintojo „Carl Zeiss Meditec AG“ akcijos nukrito, bendrovei pranešus apie devynių mėnesių uždarbio ir pajamų mažėjimą. Akcijos sumažėjo net 3,3 proc., nors anksčiau buvo pakilusios 1,9 proc.


Paslaugos verslui

  • Šveicarijos rinkos paslaugų firma „DKSH Holding AG“ pranešė, kad vis dar negali pateikti 2020 m. perspektyvos dėl riboto matomumo, tačiau patikino, kad pastaruoju metu pastebi gerėjimo požymius, nors ir žemesnio lygio. Bendrovės akcijos pakilo net 1,5 proc., o „UBS“ teigia, kad jos pelnas yra pozityvus.


Kelionės ir laisvalaikis

  • Švedijos viešbučių investuotojas „Pandox AB“ pranešė, kad jo antrojo ketvirčio pajamos nusmuko 63 proc., tačiau kol kas viešbučių rinkos atsigavimas atrodo optimistiškiau nei buvo tikėtasi, nors tebėra trapus, nes virš industrijos vis dar pakibęs antrosios bangos pavojus. Firmos akcijos Stokholme pakilo net 6,8 proc.