Pramonės sektoriaus pelnas balandį, palyginti su analogišku praėjusių metų mėnesiu, sumažėjo 4,3 proc., rodo trečiadienį paskelbti Nacionalinio statistikos biuro (NBS) duomenys. Toks nuosmukis buvo daug mažesnis nei beveik 35 proc. rodiklis, fiksuotas kovą.

Pramonės sektoriaus pelnai per pirmuosius keturis šių metų mėnesius sumažėjo 27,4 proc.; valstybinių įmonių pelno rodikliai susitraukė 46 proc., privačių įmonių – 17,2 procento. Automobilių pramonės sektoriaus pelnas balandį išaugo 29,5 proc., po 80,4 proc. nuosmukio kovą.

Balandžio mėnesio rodiklių pagerėjimą lėmė spartesnė gamyba ir aktyvesni pardavimai, taip pat ženkliai išaugusi investicijų grąža ir sulyginimas su silpnais 2019 metų rezultatais, NBS pranešime teigia pareigūnas Zhu Hongas.

Kaip rodo pirminiai naujienų agentūros „Bloomberg“ surinkti duomenys, lėtas ekonomikos atsigavimas greičiausiai tęsis ir gegužę. Prognozuojama, kad situacija gamybos sektoriuje taip pat gerės.

Tačiau gilesnė gamintojų kainų defliacija ir vangi išorinė paklausa veikiausiai tęsis, ir tai, savo ruožtu, neigiamai atsilieps įmonių pelnams. Gamyklų teritoriją paliekančių prekių kainos šių metų balandį nukrito 3,1 proc. ir prognozuojama, kad jos dar labiau kris gegužę.