Malaizijoje įsikūręs „Karex Bhd.“, pagaminantis vieną iš penkių prezervatyvų pasaulyje, po savaitę trukusio uždarymo savo gamyklas atidarė tik penktadienį, o jose dirba tik pusė viso personalo, kadangi šalis, bandydama sustabdyti koronaviruso plitimą, įvedė karantiną. Kompanijos teigimu, prezervatyvai daugiausia gaminami Kinijoje ir Indijoje, kurios abi smarkiai nukentėjo nuo pandemijos.

Tuo tarpu paklausa auga „dviženkliais skaičiais“, nes vyriausybės visame pasaulyje skelbia namų karantiną, o daugelis žmonių nesiryžta susilaukti vaikų, kadangi ateitis atrodo miglota, teigia „Karex“ generalinis direktorius Gohas Miah Kiatas.

Kompanija gamina tokius prekių ženklus kaip „Durex“ bei savo prezervatyvų liniją – pvz., įvairių skonių „Durian“. Per metus ji pagamina daugiau nei 5 milijardus prezervatyvų, kuriuos eksportuoja į daugiau nei 140 šalių. Pastaruoju metu tai tapo iššūkiu, nes vyriausybės uždaro sienas, o oro linijos atšaukia skrydžius.

„Be abejo, tai yra precedento neturintis etapas, dar niekada nematėme tokio sutrikimo“, – penktadienį interviu sakė Gohas.

Prezervatyvai taip pat gali gerokai pabrangti, perspėjo jis. „Mes vis dar mokame visiems savo darbuotojams pilnus atlyginimus, tačiau jie dirba tik po pusę etato, taigi mūsų išlaidos padidės“, – teigė jis.