Tačiau jauniems rusams dabar atsiveria dar vienas kelias, ir jis atviras tiek vyrams, tiek moterims. Tai – palikimas.

Imkime pavyzdžiu Antoną ir Jekateriną Fedunus, naftos magnato Leonido Feduno vaikus. 2018 m. lapkritį jiems buvo įteiktas 2 proc. „Lukoil PJSC“ akcijų paketas. Nuo to laiko akcijos pakilo 33 proc., taigi jiedu tapo naujausiais šalies milijardieriais – darant prielaidą, kad akcijų paketas bus padalintas po lygiai.

34-erių metų Antonas pasirinko visai kitokį kelią nei Leonidas, kuris tarnavo sovietų kariuomenėje ir 1990 m. padėjo pastatyti „Lukoil“ ant šalies naftos pramonės griuvėsių.

Studijavęs turizmo vadybą Jungtinėje Karalystėje, Antonas įsigijo ir valdo du prabangius Londono viešbučius – „Ampersand“ ir „Vintry & Mercer“, kur kambariai kainuoja 400 dolerių už naktį.

Tuo tarpu Jekaterina, baigusi Maskvos valstybinį tarptautinių santykių institutą, dirba viešųjų ryšių srityje. „Lukoil“ spaudos tarnyba komentuoti atsisakė.

Fedunai tarp ankstyvųjų milijardierių yra vieni pirmųjų, perduodančių savo turtus vaikams. Tai pirmasis tokio didelio masto turto perdavimas nuo tada, kai į valdžią atėjo bolševikai, ir jis neabejotinai turės įtakos tam, kas galiausiai kontroliuos svarbiausias šalies ekonomikos sritis.

54-erių plieno magnatas Aleksejus Mordašovas praėjusiais metais dalį savo turto, kurio vertė siekia 1,7 mlrd. dolerių, perdavė sūnums Kirilui ir Nikitai. 71-erių Vladimiras Evtušenkovas savo sūnui Feliksui perleido 5 proc. „Sistema PJSC“ akcijų.