Remiantis Šveicarijos banko „Global Wealth and Lifestyle Report 2020” ataskaita, dėl aukštų vietinių mokesčių Rio de Žaneiras – antras didžiausias Brazilijos miestas – tampa brangiausiu pasaulyje metropoliu penkiose iš aštuoniolikos kategorijų.

Brangiausi pasaulio miestai

Honkongas vis dar yra brangiausias pasaulyje bendru vertinimu; buvusi britų kolonija dažnai įtraukiama į brangiausių miestų dešimtukus pagal tokias kategorijas kaip elitinė virtuvė ir prabangūs automobiliai.

Ketvirtadienį paskelbtoje ataskaitoje pabrėžiamas augantis prabangos mastas tarp pasaulio turtuolių, kai kuriose šalyse stiprėjant įtampai dėl atotrūkio tarp turtingųjų ir visų kitų. Besiplečianti nelygybė Honkonge, sukelta žemų mokesčių, iš dalies pakurstė didžiausius miesto neramumus nuo 1997 metų, kai buvusi britų kolonija buvo grąžinta Kinijai.

Brangiausi pasaulio miestai

Sąraše rikiuojasi tokie miestai: Honkongas, Šanchajus, Tokijas, Niujorkas, Singapūras, Los Andželas, Londonas, Taipėjus, Ciurichas, Monakas, Bankokas,Paryžius, Majamis, Viena, Sidnėjus, Rio de Žaneiras, Dubajus, Meksikas, Milanas, Manila, Vankuveris, Džakarta, Maskva, Barselona, Stambulas, Frankfurtas, Johanesburgas, Mumbajus.

Prabangos idėja „kažkada buvo siejama su madingomis prekėmis, pavyzdžiui, rankinėmis ar sportiniais automobiliais, – ataskaitoje rašo Nicolas de Skowronskis, „Julius Baaer“ turto valdymo sprendimų skyriaus vadovas. – Dabar ji išsiplėtė į platesnę kategoriją, kuri apima paslaugas ir patyrimus, nuo aukštosios virtuvės iki naujų gyvensenos tendencijų, pavyzdžiui, sveikatingumo.

Honkongas, kuris po ilgus mėnesius trukusių protestų, atsiliepiančių ekonomikai, tikėtina, būsimuose reitinguose nukris į žemesnes pozicijas, dabar brangiausių miestų sąraše rikiuojasi šalia kitų Azijos miestų, tokių kaip Šanchajus, Tokijas, Singapūras, Taipėjus ir Bankokas – visi jie puikuojasi aukščiausioje reitingo pusėje.