Kadangi Federalinių rezervų sistema turi ribotą galimybę sumažinti palūkanų normas, nes jos jau ir taip žemos, ekonomistai, tokie kaip Gabrielis Chodorowas-Reichas, ieško kitų veiksmų, kurių vyriausybė galėtų imtis, kad padidintų paklausą nuosmukio atveju. Kai kurios siūlomos galimybės apima laikinus investicijų mokesčių kreditus įmonėms ir darbo užmokesčio mokesčių mažinimą darbuotojams.

G. Chodorowas-Reichas teigia, kad restoranų kuponai galėtų tapti labai veiksmingu ekonomikos stimulu. Smukus ekonomikai, amerikiečiai iš karto sumažina išlaidas maitinimuisi ne namuose, taigi nemokami kuponai padėtų užpildyti atsiradusią skylę.

Recesijos atveju dauguma išlaidų (jei ne visos) būtų skiriama amerikietiškoms prekėms ir paslaugoms, bet ne importui, tad tai būtų tiesiogiai naudinga JAV ekonomikai. O restoranai yra daug darbo reikalaujančios organizacijos, taigi naudos gautų daugiau darbuotojų.

G. Chodorowas-Reichas šeštadienį vykusiame kasmetiniame Amerikos ekonominės asociacijos susitikime pažymėjo, kad tokia strategija vis dėlto galėtų sukelti tam tikrų „politinės ekonomikos rūpesčių“.

Arba, kitaip tariant, ji galėtų turėti „tegul valgo pyragą“ politikos prieskonį.

Šis komentaras galbūt klaidingai priskiriamas Marijai Antuanetei po to, kai Prancūzijos karalienė į skundus, esą jos pavaldiniai dėl blogo derliaus nebeturi duonos, neva atsakiusi: "Tegu valgo pyragą!“ Praėjus keleriems metams ji buvo nukirsdinta per Didžiąją Prancūzijos revoliuciją.