„Dabar labiau nerimaujama dėl to, kad pasaulio ekonomika gali kitais metais įžengti į nuosmukį liudijančią aplinką“, – rašė „Mizuho Securities“ analitikas Greggas Moskowitzas. Dėl šios priežasties „gali išaugti akcijų vertės rotacijos rizika, galinti sukelti daugiariopą spaudimą tarp į didesnę plėtrą orientuotų bendrovių.“

Nepaisant galimų rizikų, įmonė tikisi, kad programinės įrangos paklausa išliks tvirta ateinančiais metais, ypač kibernetinio saugumo bei debesų kompiuterijos atitinkamuose subsektoriuose. Taip pat priduriama, kad „tuo atveju, jeigu neįvyks rimta recesija“, daugelis bendrovių „turėtų puikiai išlaviruoti per šių problemų tinklą“, be to, tiek „Microsft Corp.“, tiek „Salesforce.com Inc.“ vertinamos kaip „puikiai prisitaikiusios“.

Investicinės bankininkystės įmonė „Cowen Inc.“ taip pat išskyrė „Salesforce“, įvardindama ją kaip vieną iš jos „geriausių idėjų“ ateinantiems 2020-iesiems.

Kiti metai „gali būti nestabilūs aukštesnio finansinio koeficiento akcijoms, atsižvelgus į pastaruosius mėnesius stebėtas tendencijas“, rašė „Cowen“ analitikas J. Derrrickas Woodas, Tuo tarpu „Salesforce“, pažymėjo analitikas, priešingai, primena „patrauklią, į augimą orientuotą apsauginę investiciją“, atsižvelgus į jos mažesnę vertę ir „svyravimą ties didelio augimo/aukštos vertės programinės įrangos segmentais“.

Aukšto finansinio koeficiento programinės įrangos įmonių akcijų krepšelis, stebimas banko „Goldman Sachs“, praėjusį trečiadienį nukrito 2,6 proc., o indeksas buvo pasirengęs pademonstruoti šeštą iš eilės nuosmukį, ilgiausią smukimo ciklą nuo 2018 metų spalio. Net atsižvelgus į pastarąjį smukimą, indeksas 2019 metais išlieka pakilęs daugiau nei 40 procentų.

Praėjusį trečiadienį smuko ir „Slack Technologies“ akcijos (daugiau nei 6 proc.), taip pat „Coupa Software“ ( apie 4 proc.), ir „Zscaler“, – pastarosios akcijų vertė nukrito 3,5 proc,. nepaisant optimistinių „BofA“ komentarų. „Atlassian Corp.“ akcijos smuko 5,7 proc., „Domo In.“- 4,2 proc., „Cornerstone OnDemand“ ir „HubSpot“ krito daugiau nei po 3 procentus. „Zendesk“ vertė nukrito 1,7 proc., artindamasi prie penkto iš eilės nuosmukio.

Kaip rašė UBS analitikė Jennifer Swanson Lowe, smulkios ir vidutinės programinės įrangos paslaugas teikiančios įmonės „ patyrė daug niuksų“, net jei bendra paklausios programinės įrangos aplinka metams baigiantis buvo „sveika“.

Po UBS konferencijos pasipylė komentarai; tokios bendrovės kaip „Zendesk‘, „Hubspot“ ir „Domo“ išskyrė ne tik stiprias ilgalaikės paklausos tendencijas, bet ir didelio masto iššūkius“, teigiama ataskaitoje.

J. S. Lowe priduria, kad programinė įranga, susijusi su apsauga, debesijos kompiuterija ir automatizavimu, priklausė vienai iš kategorijų su „stipriu rinkos impulsu“.

Pagrindinio katalizatoriaus programinės įrangos sektoriuje laukta praėjusio ketvirtadienio popietę, kai „Adobe Inc.“ turėjo pranešti savo ketvirtojo ketvirčio rezultatus. Dabar didžiausias dėmesys telkiamas į tai, ar įmonė yra pajėgi išlaikyti virš 20 proc. augimą; Volstritas šiuo metu prognozuoja 21 proc. augimą, rodo „Bloomberg“ sudaryti duomenys.

„Nuo to, kaip investuotojai reaguos į „Adobe“ pelno rezultatus ir komentarus, gali priklausyti programinės įrangos įmonių ir jų pagrindinių akcijų vertės dinamika 2020 metais“, – rašė „Canaccord Genuity“ analitikas Richardas Davisas.

Pasak jo, 20 proc. augimo slenkstis „įgavo kone mitinę svarbą“. Jis iškėlė prielaidą, kad jeigu įmonėms nepasiseks išlaikyti šį lygmenį, investuotojai gali pradėti „keisti savo toną“ dėl savo pasitenkinimo augimu, neatitinkančiu veiklos rizikų sverto.