Silicio Slėnio bendrovės iškrito iš Jungtinių Valstijų „Geriausių vietų dirbti“ dešimtuko, rodo antradienį portalo „Glassdoor“ paskelbti metiniai reitingai. Sąraše pirmąją poziciją užėmė debesų kompiuterijos programinės įrangos bendrovė „HubSpot Inc.“, tuo tarpu technologijų įmonės „DocuSign Inc.“ ir „Ultimate Software“ atsidūrė atitinkamai trečioje ir aštuntoje vietoje.

„Facebook“, kuri per pastarąjį dešimtmetį buvo tris kartus įvertinta kaip „Geriausia vieta dirbti“, užėmė 23-ią poziciją, žemiausią, kokią socialinės žiniasklaidos bendrovė yra kada užėmusi nuo 2011 metų, kai pateko į sąrašą kaip aukščiausiai įvertinta darbo vieta. „Facebook“, įsikūrusi Menlo Parke, Kalifornijoje, pernai analogiškame reitinge užėmė septintą vietą.

„Google“, įvertinta kaip „Geriausia vieta dirbti“ 2015 metais ir pastaruosius aštuonerius metus patenkanti į geriausių darbdavių dešimtuką, šių metų „Glassdoor“ reitinge užėmė 11 poziciją. „Apple Inc.“, anksčiau nuolat patekdavusi į geriausių darbdavių 25-uką, šįkart atsidūrė 84-oje vietoje.

Bendrovei „Amazon Inc.“, kuri niekada negarsėjo teigiama vidaus kultūra, jau dvyliktus metus iš eilės nepavyksta patekti į sąrašą.

Microsoft Corp.“ buvo viena iš nedaugelio didžiųjų technologijų bendrovių, kuri šoktelėjo reitinge. „Redmond“, Vašingtone įsikūrusi programinės įrangos įmonė, per metus pakilo iš 34-osios į 21-ą poziciją.

Metiniame reitinge bendrovės vertinamos remiantis darbuotojų atsiliepimais apie tokias sritis kaip atlyginimas, privilegijos, įmonės vidaus kultūra ir aukštesnio lygmens vadovybė. Daugelis iš didžiųjų technologijų bendrovių, įskaitant „Facebook“ ir „Google“, šiais metais sulaukė kritikos dėl daugybės problemų, o kai kuriais atvejais šių įmonių darbuotojai viešai pasipriešino vadovų sprendimams.

Geriausios vietos dirbti 2020

1. „HubSpot“

2. „Bain & Co.“

3. „DocuSign“

4. „In-N-Out Burger“

5. „Sammons Financial Group“

6. „Lawrence Livermore National Laboratory“

7. „Intuitive Surgical“

8. „Ultimate Software“

9. „VIPKid“

10. „Southwest Airlines“

„Glassdoor“ duomenys.

„Google“ bendrovės darbuotojai protestuoja dėl daugelio dalykų, pavyzdžiui, įmonės „įbauginimo“ taktikos, naudojamos prieš darbuotojų organizatorius. Interneto paieškos milžinės darbuotojų vidaus apklausa, kurią šių metų vasarį skelbė „Bloomberg“, parodė, kad, lyginant su praėjusias metais, vis mažiau darbuotojų įkvepia generalinio direktoriaus Sundaro Pichai vizija. Be to, nustatyta, kad vis mažiau darbuotojų tiki, kad vyresnioji vadovybė galės kurti sėkmingą bendrovės ateitį.

„Facebook“ bendrovėje, kuri, kaip ir „Google“ siūlo personalui įvairius privalumus, pavyzdžiui, nemokamą valgį, įmonės transporto ir skalbyklos paslaugas, darbuotojai reiškia nepasitenkinimą vadovais kai kuriais politikos klausimais, tokiais kaip sprendimas nevykdyti su politikais susijusių faktų tikrinimo skelbiant politines reklamas.