Vėjo ir saulės jėgainių statybos žemės ūkio paskirties žemėje, užterštoje 2011 metais per radiacijos nuotėkį Fukušimos „Daiichi“ atominėje elektrinėje, padės atgaivinti teritoriją, kuri smarkiai nukentėjo nuo žemės drebėjimo bei cunamio, pirmadienį teigė Masashis Takeuchis, Fukušimos prefektūros vyriausybės energetikos padalinio vadovas.

Pagal projektą numatyta pastatyti 11 saulės ir 10 vėjo jėgainių, kurių bendras pajėgumas siektų 600 megavatų ir kurias planuojama užbaigti iki 2024 metų kovo. Šalies vyriausybė planuoja skirti 30 mlrd. jenų subsidijų, ir , kaip kiek anksčiau skelbė „Nikkei“, Japonijos plėtros bankas ir „Mizuho bank“ yra vienos iš institucijų, kurios ketina skirti finansavimą.

Pirmoji saulės jėgainė, 20 megavatų projektas, pasak M. Takeuschio, greičiausiai bus statoma Minamisomos mieste, šiaurinėje Fukušimos prefektūros dalyje. Fukušima, kuri iki nelaimės tiekė atominę energiją Tokijui, peržiūri savo energetikos politiką, jėgainės operatorei „Tokyo Electric Power“ (TEPCO) atsisakant reaktorių ir visuomenei nerimaujant dėl jų saugumo.