Pirmadienį Šanchajuje ir Šendžene užfiksuotas didelis akcijų šuolis tarp daugiau nei 60 technologijų įmonių, įskaitant „Insigma Technology Co.“ ir „Sinodata Co.“., viršijančių kainų svyravimo dienos limitą. Šuolis, sutapęs su 26 proc. pašokusia bitkoino verte, paskatino kilti ir akcijas, silpnesniais ryšiais susijusias su „blockchain“ technologijomis, – pavyzdžiui, tokių įmonių kaip kūdikių maisto gamintoja „Beingmate Co.“ ir asmenukių programėlių kūrėja „Meitu Inc.“.

Xi Jinpingas tikina, kad Kinija po praėjusią savaitę vykusios mokymų sesijos pramonės plėtros tema nusprendė didinti investicijas į „blockchain“ technologijas, penktadienį vėlai vakare pranešė valstybinė šalies naujienų agentūra „Xinhua“. Rinkos reakcija rodo, koks svarbus patvirtinimas iš Xi Jinpingo lūpų Kinijoje, – čia pirmadienį aukšto rango pareigūnai pradėjo savo pirmąjį pagrindinį strateginį posėdį nuo 2018 metų pradžios.

„Daugelis bendrovių, ypač tos, kurios šiandien tik pradeda skelbti apie savo ryšį su „blockchain“ pramone, mėgina pasinaudoti kilusiu pagyvėjimu, – sakė „Guangdong Xiaoyu Investment Management Co.“ fondo valdytojas Li Shiyu. – Tai rodo, kokį audringą pakilimą gali sukelti pareiškimai apie pabrėžtiną prioritetą iš paties aukščiausiojo vadovo lūpų.

Indeksas „Shenzhen Information Technology Index“ pirmadienio vakarinę prekybą akcijomis baigė 5,3 proc. augimu, – tai didžiausias prieaugis per aštuonis mėnesius. „Hundsun Technologies Inc.“, „Easysight Supply Chain Management Co.“, „YGSOFT Inc.“ ir dešimčių kitų bendrovių, oficialiai užregistravusių „blokchain“ verslą, akcijos viršijo dienos limitą 10 procentų.

Honkonge prekiautojai išskyrė „Meitu“ dėl jos planuojamos koduotos vartotojų identifikavimo sistemos. Įmonės akcijų vertė šoktelėjo 30 proc. „Pantronics Holdings Ltd.“, – kuri kiek anksčiau spalį teigė keisianti savo pavadinimą į “Huobi Technology” , – akcijos pabrango 67 procentais. Kinijos „blockchain“ technologijų bendrovių Amerikos depozitoriumo pakvitavimai (ADR, American Depository Receipt) taip pat ūgtelėjo penktadienį.

Investuotojai ragina ir kitas įmones pasinaudoti „blockchain“ technologijų pakilimu, ir, pasitelkus internetinę Q&A platformą, pateikti tūkstančius klausimų, susijusių su jų planais naudotis šia technologija.

„Siūlome jums aktyviai kurti plėtros planus „blockchain“ technologijų sektoriuje, naudojantis vykdoma valstybine politika – tokia strategija būtų geriausias atlygis investuotojams“, – ragino vienas iš operatorės „Hunan Friendship & Apollo Commercial Co.“ akcininkų.