Lyginant su ankstesniais metais, pramonės produkcija nukrito 8 proc., o tai yra dar blogiau, nei prognozavo visi „Bloomberg“ kalbinti ekonomistai. Nuosmukis kol kas didžiausias šiais metais, įskaitant pakoreguotą birželio mėnesio 7,9 proc. sumažėjimą. Lyginant su sezoniškai pakoreguotais mėnesio rodikliais, sumažėjimas lygus 7,5 proc.

Stebinantis silpnėjimas – naujas smūgis nuo prekybos priklausomo Singapūro ekonomikos augimo perspektyvoms po to, kai praėjusio mėnesio rodikliai suteikė ekonomistams vilčių, kad skauduliai pamažu lengvėja. JAV ir Kinijos bei Japonijos ir Pietų Korėjos prekybos įtampa, plataus masto sulėtėjimas Kinijoje bei kitur ir toliau skaudžiai atsiliepia Singapūrui, kurio vyriausybė sumažino visų metų augimo prognozę beveik iki nulio.
Singapūras

Singapūro valdžios atstovai pareiškė, kad nors nuosmukis antrajame metų pusmetyje buvo smarkus, jis dar nėra pakankamai gilus ar ilgalaikis, kad būtų galima pateisinti fiskalines paskatas, nes darbo rinkos kol kas laikosi tvirtai.

Šie duomenys Singapūro pinigų tarnybai (MAS) gali suteikti pagrindą per artėjantį spalio mėnesio posėdį sušvelninti politiką. MAS, kurios pagrindinis įrankis yra valiutos kursas, balandžio mėnesį paliko savo politikos nuostatas nepakitusias.