Režisieriai, įskaitant Martiną Scorsesę, Patty Jenkins ir Ryaną Cooglerį, antradienį pristatė naują „Filmmaker Mode“ režimą būsimiems „LG Electronics Inc.“, „Panasonic Corp.“ ir „Vizio Inc.“ televizoriams, kuris panaikins technines savybes, iki šiol frustravusias pramonę.

Naujasis režimas atsisakys tokių funkcijų kaip judesių išlyginimas, kuris pritaiko filmus mažesniems ekranams. Dėl šių funkcijų namuose žiūrimi filmai, ypač didesniuose šiuolaikiniuose televizoriuose, atrodo kitaip nei kino teatruose, ir tai iki šiol kėlė režisierių ir žiūrovų nusivylimą.

Nors kai kurie pokyčiai gali būti svarbūs tik sinefilams, iniciatyva pabrėžia vis didėjančią filmų peržiūros namuose svarbą, ypač kai tokie milžinai kaip „Apple Inc.“ ir „Walt Disney Co.“ vis daugiau dėmesio skiria internetinei vaizdo transliacijai.

„Visi pripažįsta, kad naminių peržiūrų patirtis darosi vis svarbesnė“, – pabrėžė Michaelas Zinkas, „Warner Bros“ vykdomasis direktorius ir „UHD Alliance“, kuris vadovauja iniciatyvai, pirmininkas. M. Scorsese pranešime pažymėjo, kad klasikiniai filmai namuose žiūrimi dažniau nei kino teatre.

Šiandieniniai televizoriai turi nustatymus, kurie automatiškai padidina ekrano ryškumą ir pagreitina kadrų dažnį, todėl sporto ar žaidimų peržiūros tampa kokybiškesnės. Tačiau tie nustatymai pakeičia ir kino filmus, ir režisieriai tokiais iškraipymais lieka nepatenkinti.

„Filmmaker Mode“ galima pasiekti per nuotolinio valdymo pultelį arba aktyvuoti automatiškai, remiantis įterptaisiais duomenimis. Filmų „Black Panther“ ir „Creed“ režisierius R. Coogleris teigia, kad patobulinti namų peržiūras yra svarbu, nes „būtent namuose kinas yra žiūrimas, peržiūrimas ir patiriamas šeimos rate“.