K. Giersdorfas nėra vienintelis paauglys, tapęs milijonieriumi praėjusį savaitgalį. Šeštadienį Emilis Bergquistas Pedersenas, šešiolikmetis iš Norvegijos, dar žinomas kaip „Nyphrox“, ir Davidas Wangas iš Austrijos, septyniolikmetis, žinomas kaip „Aqua“, laimėjo „Fortnite“ pasaulio taurės dueto čempionatą, nugalėdami 50 komandų. Jie pasidalys 3 mln. JAV dolerių prizinį fondą.

Žaidimus kurianti bendrovė „Epic Games Inc.“ sukūrė „Fortnite Battle Royale“, vaizdo žaidimą, kuriame 100 varžovų kovoja virtualioje saloje. Laimėtoju paskelbimas vienintelis išlikęs žaidėjas ar komanda.

Fortnite
„Fortnite“ tapo tarptautine sensacija, sukrovusi milijardų vertės turtus „Epic Games“ įkūrėjui Timui Sweeney‘iui. Žaidimas taip pat sustiprino priklausomybę nuo vaizdo žaidimų, ir kaip pernai pastebėjo britų elgesio specialistė Lorrine Marer, „šis žaidimas tarsi heroinas“.

„Nyhrox“ jau turi planų, kaip panaudos savo laimėjimą. „Didžiąją dalį pinigų taupau, galbūt dalį kur nors investuosiu, ir tikrai skirsiu dalį laimėjimo savo žaidimų įgūdžių tobulinimui“, – sakė jis.