Finansinės paskatos, tokios kaip lengvatiniai mokesčių tarifai ir taikomos mokesčių nuolaidos, kurias pasiūlė Vietnamas tikėdamasis privilioti įmones, yra viena iš svarstomų priemonių, teigė šaltinis, paprašęs neskelbti pavardės, nes diskusijos vis dar yra privataus pobūdžio. Paskatas ketinama pasiūlyti įmonėms iš tokių pramonės sričių kaip elektronika, buities prietaisai, elektromobiliai, avalynė ir žaislai, skelbiama prekybos ministerijos dokumente, su kuriuo susipažino naujienų agentūra „Bloomberg“.

Ekonomikoms, įskaitant Vietnamą ir Malaiziją, verslovės, mėginančios išvengti tarifų, yra naudingos, tuo tarpu Indija didžiąja dalimi nepasinaudojo galimybėmis pasipelnyti iš investicijų. Šalies prekybos ministerijos dabartinės pastangos – tai tik dalis platesnio masto plano, kuriuo siekiama sumažinti priklausomybę nuo importo, kartu skatinant eksporto apimtis; be to, tokioms jos iniciatyvoms turi pritarti finansų ministras Nirmala Sitharamanas.

Prekybos ministerija, paprašyta pakomentuoti, nebuvo pasiekiama nei elektroniniais laiškais, nei telefonu.

Svarstomos ir kitos priemonės, pavyzdžiui, galimybė įsteigti prieinamas pramonines zonas palei Indijos pakrantę ir suteikti pirmenybę vietos gamintojams viešųjų pirkimų srityje, kaip paskatą palenkti savo pusėn bendroves, ieškančias alternatyvios gamybos bazės, teigiama prekybos ministerijos dokumente.

Toks planas turėtų padėti sustiprinti ir išplėsti Indijos gamybos bazę ir palaikyti premjero Narendra‘os Modi‘io vadovaujamos vyriausybės vykdomą iniciatyvą "Gamink Indijoje“ („Make in India“), kuria užsienio ir vietiniai investuotojai skatinami gaminti savo produkciją Indijoje ir kuria iki 2020 metų tikimasi padidinti gamybos apimtis iki 25 proc. šalies ekonomikos. Jei Indija įgyvendintų šį tikslą, ji galėtų sumažinti milžinišką prekybos deficitą su Kinija, didžiausia savo prekybos partnere.

Prekybos departamento, prižiūrinčio tiesioginių užsienio investicijų politiką, analizė pagal sektorius rodo, kad kinų įmonių investicijos gali būti orientuojamos į tokias rinkas kaip išmaniųjų telefonų ir detalių gamyba, taip pat į buitinę techniką, elektromobilius ir jų atsargines dalis, kasdienio vartojimo prekes, tokias kaip patalynė ir virtuvės reikmenys, kurių 95 proc. yra šiuo metu importuojama iš Kinijos.

Be to, stengiamasi paspartinti eksportą sektoriuose, iš kurių yra šiuo metu pasitraukusios Jungtinės Valstijos, susidarius aklavietei dėl plėtojamo prekybos konflikto. Vyriausybė nustatė per 150 prekių rinką, kurioje, jos manymu, eksportuotojai galėtų išplėsti verslą su Kinija. Čia minimos tokios prekės kaip bulvės, paruoštos arba konservuotos, poliesterių sintetiniai kuokšteliniai pluoštai, marškinėliai, hidrauliniai varikliai, kompresoriai automobiliams.