Nuo šių metų rudens maždaug milijonas žmonių Pitsberge, Kanzas Sityje ir Viro Byče (Floridoje) galės papildyti savo dribsnių ar salierų atsargas šaldytuve, kol bus išvykę.“Walmart“ darbuotojai, apsirūpinę specialiosiomis kameromis, atvyks bendrovės automobiliais ir išpakuos maistą klientų virtuvėse.

„Vos tik ėmėme domėtis, kaip kokybiškai teikti pristatymo paslaugas, supratome, kad ši niša atveria plačias galimybes“, - pareiškime spaudai teigia tinklo vykdomasis direktorius Dougas McMillonas. – Ką, jeigu mes pristatytume produktus ne tik iki pat klientų namų, bet ir į pačius namus?“

Paslaugos „Walmart InHome“ projektui vadovaus Bartas Steinas, kuris prie „Walmart“ komandos prisijungė praėjusiais metais ir kuris iki tol darbavosi prie projekto „Franklin“. Prieš dvejus metus „Walmart“ Kalifornijoje vykdė nedidelę bandomąją programą kartu su išmaniųjų namų paslaugų teikėja „August Home“, kuri pasitelkė startuolio „Deliv“ darbuotojus teikti pristatymo į namus paslaugas.

Naujosios paslaugos kainos bei kita smulkesnė informacija, - pavyzdžiui, kokia „protingo namo“ namų įranga bus naudojama, neskelbiama. Šiuo metu „Walmart“ už pristatymą į namus ima 9,95 JAV dolerio mokestį, šią paslaugą ji siūlo daugiau nei 100 municipalinių rajonų, artimiausiu metu ketinama ją teikti dar 200 rajonų.

Sutikimas realiu laiku

Maistą pristatantiems darbuotojams gali būti mokama priemoka, bet tokia praktika neturėtų kainuoti „Walmart“ tinklui daugiau nei šiuo metu naudojamos priemonės, praėjusį ketvirtadienį kalbėjo „Walmart eCommerce U.S.“ vadovas Marcas Lore‘as.

Bet vieną dalyką tiek M. Lore‘as, tiek B. Steinas aiškiai pabrėžė: jų darbuotojai, pristatantys maistą, neįžengs nė į vienus namus be klientų sutikimo realiu laiku, siunčiamo per tinklo apsipirkimo programėlę. Tada klientai galės stebėti pristatymą nuotoliniu būdu per darbuotojo dėvimą kamerą; be to, jie gali paprašyti, kad prekės būtų sudedamos ne tik į šaldytuvą, pavyzdžiui, į garažą ar kitą kokią patalpą.

„Atlikdami eksperimentinius testus, nerimavome dėl pasitikėjimo. Bet užtenka vieno pristatymo, kad skeptikas atsikratytų savo baimių ir patikėtų“, - sakė B. Steinas.

Klientai taip pat gali palikti nepageidaujamus daiktus, kuriuos jie nori grąžinti prekybos tinklui „Walmart“, juos vairuotojas grąžins į parduotuvę.

Teikiant naująją paslaugą, kuri buvo išbandyta M. Lore‘o namuose Naujajame Džersyje, bus stengiamasi pažaboti išlaidas, sujungiant pristatymus ir vieniems namams neskiriant daug laiko, sakė M. Lore‘as.

„Kainos požiūriu, didelių naujovių čia nėra“, - tikino M. Lore‘as, kalbėdamas žiniasklaidai gimtajame „Walmart“ mieste Bentonvilyje, Arkanzaso valstijoje.

Ketvirtadienį atskirame pranešime „Walmart“ pranešė, kad šią vasarą kartu su Palo Alto mieste ( Kalifornijoje) įsikūrusiu technologijų startuoliu „Gatik“ testuos autonominį pristatymą Arkanzaso valstijoje. Kiek anksčiau šiais metais valstijos valdžia priėmė įstatymo projektą, - jam pritarė ir „Walmart, - , kuriuo siūlyta leisti savaeigiams automobiliams važinėti valstijos automagistralėmis. Rodžerse (Arkanzasas) esančioje parduotuvėje „Gatik“ pademonstravo tris autonominio pristatymo lengvuosius furgonus: du „Ford Transit Connect“ nedidelius furgonus ir didelį „Ford Transit“ furgoną.

Ši pristatymo paslauga prekybos tinklui „Walmart“ bus paremta vadinamąja „stebulės ir stipinų“ sistema, kai „Gatik“ transporto priemonės gabens produktų paketus iš didelio sandėlio į mažesnius, arčiau klientų įsikūrusius atsiėmimo punktus. Transporto priemonės keliaus fiksuotais maršrutais, be vairuotojo, interviu sakė „Gatik“ generalinis direktorius Gautamas Narangas.