Viduramžių tematikos serialo auditorija šį sezoną išaugo, nepaisant kritiškų apžvalgų ir kai kurių gerbėjų skundų, esą saga išsikvėpė. Priešpaskutinę seriją pamatė rekordinis 18,4 mln. žiūrovų. Prieš tai buvusi serija pritraukė 17,8 mln. žiūrovų.

Nors šie skaičiai atrodo kuklūs, palyginus su praeities legendinių serialų, tokių kaip „Zainfeldas“ arba „M.A.S.H.“, finalais, šiam kabeliniam tinklui ir dabartinei erai jie yra didžiuliai, turint galvoje, kad dabar žiūrovai turi kur kas daugiau galimybių patys rinktis pramogas ir panorėję pažiūrėti bet kurį serialą. Tarkim, nors šio sezono „Sostų karų“ premjera pritraukė 17,4 mln. auditoriją, šis skaičius išaugo iki daugiau nei 38 mln., priskaičiavus visas atidėtas peržiūras.

Sekmadienio skaičius apima ir HBO internetines paslaugas. Tinklas teigia, kad 13,6 mln. žiūrovų įsijungė serialą 21 val., kai jis buvo transliuojamas gyvai – šis skaičius sumušė ankstesnį 13,4 mln. rekordą, kurį pasiekė serialas „Sopranai“.

Šiais laikais didžiausią, gyviausią auditoriją surenka sporto renginiai ir apdovanojimai. Tai, kad milijonai žmonių tuo pat metu įsijungė „Sostų karus“, rodo ir socialinės žiniasklaidos įtaką šiuolaikiniam televizijos žiūrėjimui. Nors gerbėjai galėjo peržiūrėti seriją jiems patogiu laiku, prisiderinti prie daugumos jie stengėsi ir tam, kad išvengtų tviterio spoilerių.

Viena iš pagrindinių rinkų, kurioje sezono finalas dar nebuvo parodytas, yra Kinija. „Tencent Holdings Ltd.“ pirmadienį pranešė, kad vaizdo įrašų tarnyba paskutinės serijos neparodė dėl techninių problemų, įsiutindama internetinius žiūrovus ir sukeldama įvairių spekuliacijų šalyje, kuri vykdo intensyvią cenzūrą.

Netikėti baigiamojo sezono siužeto posūkiai, įskaitant šokiruojantį pagrindinės veikėjos Daenerys Targaryen virsmą, tapo išbandymu žiūrovams. Vienas gerbėjas netgi paskelbė internetinę peticiją reikalaudamas sezono perrašymo – ir surinko daugiau nei 1,2 mln. parašų. Antrojoje šešių serijų sezono pusėje apžvalgininkai taip pat negailėjo kritikos „Sostų karams“. Bet netgi tada, kai socialinę žiniasklaidą užtvindė skundų ir pasipiktinimų banga, žiūrovai išliko ištikimi serialui.

Televizijos žiūrimumo reitingai HBO nėra tokie svarbūs, kaip kitiems televizijos tinklams, kuriems žiūrovai būtini tam, kad būtų galima pritraukti reklamuotojus. Tačiau reitingai vis dėlto pabrėžia „Sostų“ populiarumą – ir iššūkį, su kuriuo susidūrė HBO, bandydamas išsaugoti tokią didelę gerbėjų minią ir neleisti jiems atšaukti abonementų.

HBO vadovai jau kurį laiką žinojo, kad ši diena galiausiai išauš, ir pasistengė užpildyti atsiradusią tuštumą ambicingais naujais projektais, įskaitant „Sostų karų“ tęsinį, pasakojantį priešistorę, kad tik abonentai liktų patenkinti. Tinklas, kurį įsigijo „AT&T Inc.“, šiais metais didina originalių programų srautą 50 proc., suteikdamas žiūrovams šansą sulaukti dar vieno kultinio serialo.