Andrew Yangas, verslininkas, kuris planuoja dalyvauti 2020 metų prezidentinėse lenktynėse nuo demokratų partijos ir kuris neseniai pristatė skaitmeninio turto platformą, žadėjo siekti tobulesnės reguliavimo sistemos kriptovaliutų bendruomenei ir jos „blockchain“ technologijoms, kurios, jo manymu, galėtų padėti paskatinti naujas inovacijas.

„Aš manyčiau, kad „blockhain“ technologijoms turėtų priklausyti svarbi mūsų ateities dalis, – perpildytoje salėje per konferenciją „Consensus“ Niujorke kalbėjo A. Yangas. – Jeigu aš pateksiu į Baltuosius rūmus, aš tikiu, kad kriptovaliutų bendruomenė sulauks daug smagių dalykėlių.“

Kriptovaliutų bendruomenė džiugiai sveikino A. Yangą, kai šis paskelbė dar tik reguliavimo sistemos pamatus, reikalaudamas aiškių žetonų apibrėžimų ir apmokestinimo taisyklių. Jis taip pat siekia, kad būtų aiškiai nurodyta, kurios agentūros, be kitų funkcijų, turi ir reguliavimo galimybių.

„Mums tiesiog reikia nustatyti aiškias veiksmų taisykles, – sakė A. Yangas interviu konferencijos kuluaruose. – Mes turime išsiaiškinti, kuriai agentūrai-operatorei teks operacijos su viena ar kita valiuta. Būtų netinkama, jeigu kaskart, kai bus pristatoma nauja valiuta, mums teks spręsti, kuri sistema jai bus taikoma.“

A. Yangas pridūrė, kad jo platformos vartotojų apsaugos aspektai galėtų būtų grindžiami esamais apsaugos įstatymais.

A. Yangas tiesiogiai nevaldo jokių kriptovaliutų, tačiau investuoja į mažiausiai vieną juridinį asmenį, turintį tam tikrą jų dalį, sakė jis. Jo rinkiminė kampanija priima aukojimus kriptovaliuta.

Šis išsišokėliškas kandidatas geriausiai žinomas savo pozicija dėl visuotinių bazinių pajamų, garantuotų 1000 JAV dolerių per mėnesį 18 metų ir vyresniems piliečiams, – taip mėginama sušvelninti darbo netekimo smūgį dėl naujų technologijų bei automatizavimo ir atitolinti kitą krizę.

Iš pradžių nedidelio dėmesio sulaukęs kandidatas pamažu įgauna vis didesnį svorį vis ilgėjančiame kandidatų sąraše. A. Yango interneto svetainės sekėjų skaičius per pastaruosius kelis mėnesius ženkliai išaugo, jam važinėjant po šalį. Jis nepaliaujamai šmėsčioja žiniasklaidoje, įskaitant ir Joe Rogano populiarius vaizdo filmukus. Neseniai A. Yangas paskelbė peržengęs Demokratų nacionalinio komiteto 65 000 aukotojų slenkstį ir ketinąs dalyvauti pirmuosiuose debatuose.