Prancūzijos vyriausybė trečiadienį pristatė svetainę www.rebatirnotredamedeparis.fr su nuorodomis į keturias patvirtintas organizacijas, kurios renka lėšas ankstyvosios gotikos architektūros paminklo atstatymui. Gaisras šventovėje kilo pirmadienio, balandžio 15-osios, vakare, o jį užgesinti pavyko tik po 15 valandų.

Kol kas nėra galimybių aukoti bitkoinais ar kitokiomis skaitmeninėmis valiutomis.

„Tą svetainę mums teko sukurti per dieną, – sakė ministras C. O. – Bet esame atviri diskusijoms su kitais. Juk kuo daugiau žmonių mums pavyks pritraukti, tuo daugiau lėšų surinksime.“

Ministro teigimu, aukoms skaitmenine valiuta būtų taikomos tos pačios sąlygos kaip ir tradicinėms valiutoms, lėšos pervedamos į keturias patvirtintas organizacijas. Vyriausybės sukurtas tinklalapis skirtas smulkioms aukoms, priimamoms iš privačių asmenų.

Šalies magnatai bei kai kurios turtingos bendrovės viešai pažadėjo paaukoti lėšų šiam tikslui, ir jau surinkta per 800 mln. eurų (920 mln. JAV dolerių), sakė Prancūzijos kultūros ministras Franckas Riesteris trečiadienį. Įprastas metinis biudžetas, numatytas nacionalinių paminklų atstatymui, siekia apie 300 mln. eurų, sakė jis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį vakare pažadėjo, kad Dievo Motinos katedra bus atstatyta per penkerius metus.