J. Bezosas ir toliau išliks didžiausiu elektroninės prekybos milžinės, vertinamos beveik 900 mlrd. JAV dolerių, akcininku, be to, Mac Kenzie Bezos buvusiam sutuoktiniui perleido visas savo likusių akcijų balsavimo teises. J. Bezosas taip pat išsaugos laikraščio „The Washington Post“ nuosavybės teisę ir jam priklausančią kosminių erdvėlaivių gamybos ir paslaugų įmonę „Blue Origin LLC“.

„Amazon“ investuotojai sausį per daug nesureikšmino paskelbtos naujienos apie poros skyrybas po 25-erių metų bendro gyvenimo.

Ketvirtadienio pareiškime patvirtinama, jog įmonė dėl to neturės daug problemų, sakė „Morningstar Inc.“ analitikas Rj Hottovy‘is, „Mano vertinimu, ši naujausia informacija akcininkams bus palanki, – sakė jis. – Tas faktas, kad Jeffas Bezosas išsaugos visas akcijų balsavimo teises, turėtų sušvelninti tam tikrą susirūpinimą dėl įmonės nuosavybės teisės“.

„Džiaugiuosi, kad baigėsi skyrybų procesas, per kurį mes su Jeffu vienas kitą palaikėme, ir dėkoju visiems, kas mums padėjo šiuo laikotarpiu, – tviteryje rašė MacKenzie Bezos. – Esu patenkinta, perleidusi jam visas teises į „The Washington Post“ ir „ Blue Origin“, 75 proc. mūsų „Amazon“ akcijų ir savo akcijų balsavimo teises, taip palaikydama jo ryžtą toliau prisidėti prie šių neįtikėtinų bendrovių komandų“.

Kaip pranešama įmonės pareiškime, MacKenzie Bezos išsaugo 4 proc. „Amazon“ akcijų, arba apie 19,7 mln. akcijų, kurių bendra vertė siekia apie 35,7 mlrd. JAV dolerių, taip tapdama ketvirta turtingiausia pasaulyje moterimi, rodo „Bloomberg“ surinkti duomenys. „Amazon“ akcijų vertė ketvirtadienio popietinėje prekyboje Niujorke smuktelėjo mažiau nei vienu procentu.

Jeffas ir MacKenzie Bezozai apie skyrybas paskelbė šių metų sausį, likus vos kelioms valandoms iki JAV bulvariniame laikraštyje „National Enquirer“ pasirodžiusios išsamios publikacijos apie Jeffo Bezoso romaną su Lauren Sanchez, buvusia „Fox“ televizijos laidų vedėja. Ši žinia pakurstė spėliojimus – kaip sutuoktiniai pasidalys milžinišką turtą, vertinamą daugiau nei 130 mlrd. JAV dolerių? Jeffas Bezosas yra turtingiausias žmogus pasaulyje ir, remiantis „Bloomberg Billionaires Index“ šią poziciją turėtų išlaikyti ir po skyrybų.
Jeffas Bezosas ir MacKenzie Bezos

J. Bezosas ir toliau vaidijasi su „The National Enquirer“ ir jos pagrindine bendrove „American Media Inc.“ dėl to, kaip bulvariniam laikraščiui pavyko sužinoti apie jo nesantuokinį romaną ir gauti nuotraukų, kurias jis siuntė savo draugei. Bulvarinis laikraštis teigia sužinojęs apie romaną iš Michaelo Sanchezo, J. Bezoso draugės brolio. J. Bezoso ilgametis saugumo konsultantas Gavinas de Beckeris praėjusią savaitę apkaltino Saudo Arabiją gavus milijardieriaus telefono duomenis.

Jeffas ir MacKenzie Bezosai susipažino Niujorke, kai abu dirbo Niujorko rizikos draudimo fonde „D.E. Shaw“. Jeffas, kuris tuo metu buvo vienas iš įmonės viceprezidentų, buvo pirmas asmuo, turėjęs su ja darbo pokalbį, ir netrukus jie jau drauge dirbo gretimuose kabinetuose, kaip rodo 2013 metais imtas interviu „Vogue“. Jie susituokė 1993 metais ir jau po metų persikėlė į Siatlą, kur Jeffas įkūrė „Amazon“. Jiedu turi keturis vaikus.

Mackenzie Besos, rašytoja, atliko svarbų vaidmenį pirmaisiais įmonės metais, tačiau jos dalyvavimas vėlesniais metais susilpnėjo. Dauguma bendrovės darbuotojų matydavo ją viešuose renginiuose, kuriuos sutuoktiniai rengdavo Medinoje, Vašingtone, namuose bei už namų ribų. Sutuoktiniai taip pat būdavo neretai sutinkami ir „Lakeside“ privačioje Siatlo mokykloje su savo vaikais. MacKenzie taip pat lydėdavo savo vyrą į Holivude vykstančius renginius, po to , kai „Amazon“ susitelkė ties vaizdo įrašų ir originaliu programavimu.