Liu Cixino, laikomo Kinijos Arthuru C. Clarke'u, pastabos paimtos iš jo 2015 m. interviu, kuris neseniai buvo išplatintas socialinėje žiniasklaidoje po to, kai filmas „Wandering Earth“ („Klajojanti Žemė“), sukurtas pagal vieną iš jo apsakymų, vos per vieną savaitę susižėrė 2 milijardus juanių (300 mln. dolerių).

„Visi sėdėjo priešais savo kompiuterius ir niekas nežinojo, ką veikia jo kaimynas, – interviu pasakojo Liu. – Privalėjai sėdėti biure. Bet sėdėdamas galėjai netrukdomai rašyti.“

Liu komentarai, per kelias valandas daugiau nei 3000 kartų paskelbti internetinėje svetainėje „Weibo“ (kiniškas „Twitter“ ekvivalentas), pirmadienį 9.26 val. sulaukė atsakymo iš nacionalinio departamento.

„Pone Liu, reiškinys, kurį paminėjote – daugiau darbuotojų nei darbo – yra būtent ta priežastis, dėl kurios mes giliname reformas, – atsakymą „Weibo“ paskelbė Valstybinės turto priežiūros ir administravimo komisijos atstovas. – Šios reformos veikia, todėl įmonės gali sutelkti dėmesį į savo verslą, o jūs galite sutelkti dėmesį į romanų rašymą."

10-ajame dešimtmetyje Kinija atleido milijonus darbuotojų iš valstybinių įmonių, kurios buvo kritikuojamos už neefektyvumą, didžiules skolas ir klestinčią korupciją. 2013 m. vyriausybė pristatė agresyvius naujus planus, turinčius sudrebinti valstybinį sektorių; Kinijos stebėtojai, tokie kaip Nicholas Lardy, teigia, jog valstybinis verslas atsigauna, o prezidentas Xi Jinpingas paragino vietinius lyderius paremti sunkumus patiriančias įmones.

Nuo 10-ojo dešimtmečio Liu publikavo keliolika romanų. Nuo 9-ojo dešimtmečio jis dirbo programinės įrangos inžinieriumi Šansi provincijos elektrinėje, ir dar 2014 m. interviu prisistatinėjo kaip tos elektrinės darbuotojas.