Skaitmeninės valiutos ruošiasi pakartotinai peržiūrėti patirtą ketvirtojo ketvirčio nuosmukį dėl silpnos techninės pozicijos, trečiadienį pranešė „Fundstrat Global Advisors“ strategas Robertas Sluymeris. Jis pridūrė, kad rinkos pločio pasisavinimo įvertinimas rodo, kad didžiausia rizika laukia smulkesnių monetų.

„Daugumos kriptovaliutų kainų struktūra išlieka silpna, o gresiantis nuosmukis gali ją dar labiau pažeisti“, – rašė R. Sluymeris. „Fundstrat“ pakilimo-nuosmukio rodiklis, kuriuo matuojamos 250 mažos kapitalizacijos kriptovaliutų rinkos perspektyvos, „grasina nusiristi į dar žemesnį lygį“.

Skaitmeninės valiutos praėjusiais metais patyrė sunkumų, kai bitkoinas, pati žinomiausia iš jų visų, nuo 2017 m. gruodžio mėnesio rekordinių aukštumų nukrito daugiau kaip 80 proc. Neseniai paskelbtoje ataskaitoje „JPMorgan Chase & Co.“ paskaičiavo, kad ketvirtajame ketvirtyje vieno bitkoino sukūrimo sąnaudos pasauliniu mastu kainavo 4060 dolerių, t. y. brangiau nei 3369 dolerių lygis, kuriuo ketvirtadienį buvo prekiaujama Azijoje.

Žinoma, „Fundstrat“ labiau garsėja optimizmu, nei atsargumu bitkoino atžvilgiu. Kompanijos bendraįkūrėjas Tomas Lee 2018 m. sausį teigė, kad iki 2022 m. bitkoino vertė gali pašokti iki 125 tūkst. dolerių, o po kelių savaičių pranašavo, kad vos per penkis mėnesius ji gali viršyti 19 tūkst. dolerių. T. Lee ir R. Sluymeris pagarsėjo savo pasiryžimu dirbti nepastovioje kriptoerdvėje – tarkim, ne tik atlikti fundamentalią ir techninę analizę, bet ir kurti indeksus.

Nors „Fundstrat“ jau nustojo bitkoinui kelti kainų tikslus per tam tikrą laikotarpį, R. Sluymeris šiai skaitmeninei valiutai numato 3100 dolerių stebėjimo lygį.

„Kritimas žemiau ketvirtojo ketvirčio 3100 dolerių lygio reikštų, kad bitkoinas sumažės iki 2270 dolerių, o 4200 dolerių ribos perkopimas reikštų, kad bitkoino reikalai taisosi“, – teigė jis.