Malaizijos banko „CIMB Group Holdings Bhd“ brokerių skyrius neseniai pakvietė fengšui meistrą Kenny Hoo prie pietų stalo aptarti šalies perspektyvas prieš prasidedant Kinų naujiesiems metams. Pasak meistro, Žemės Šerno metais, kurie kitą savaitę prasideda daugelyje Azijos šalių, klestės medis ir su juo susijęs verslas, pvz., palmių aliejaus ir gumos gavyba.

Nors į fengšui dažnai numojama ranka kaip į pseudomokslą, Azijos įmonės, ieškodamos investicinių įžvalgų, neretai konsultuojasi su šio meno meistrais. „CLSA Ltd.“ netgi išleidžia metinę ataskaitą su akcijų rinkos prognozėmis, pagrįstomis kiniška energijos srautų reguliavimo sistema. Palmių aliejaus rinkos žaidėjams, kurie praėjusiais metais kentėjo dėl krentančių kainų, aplinkosaugos kampanijų ir besikaupiančių atsargų, ieškoti gera lemiančių ženklų gali būti visai suprantamas ėjimas.
Fengšui

Nesvarbu, ar fengšui bus palmių pusėje, ar ne, kainos šiais metais pradeda taisytis. Sausio mėnesį – geriausią nuo 2017 m. – Kvala Lumpūre parduodami ateities sandoriai žada 8,2 proc. pelną, o pagrindiniai pramonės analitikai ir reguliuotojai situaciją vertina vis optimistiškiau.

Palmių pramonei belieka viltis, kad meistras Hoo pasirodys esąs teisus, ir fortūna naujaisiais metais bus palanki.