Senyvas vyriškis buvo vienas iš septynių investuotojų, iš viso praradusių 620 milijoną HKD aferoje, susijusioje su prekyba auksu Londono tauriųjų metalų rinkoje, penktadienį pranešė laikraštis, cituodamas nenustatytus asmenis. Honkongo policija elektroniniu laišku „Bloomberg News“ patvirtino suėmusi 14 vienaip ar kitaip su afera susijusių žmonių, bet nurodyti daugiau detalių apie 85 metų auką atsisakė.

Vadinamoji „Londono aukso afera“ Honkonge klestėjo ne vienerius metus. Pasak Honkongo policijos tinklalapio, sukčiai dažniausiai įviliodavo aukas į suklastotus tauriųjų metalų sandorius, pasitelkę „šaltus skambučius“. Jie prašydavo nukentėjusiųjų pervesti pinigus į investicinę sąskaitą ir pasirašyti dokumentus, leidžiančius trečiajai šaliai prekiauti jų vardu. Galiausiai aukos prarasdavo visą savo kapitalą, patyrusios didelių komisinių ir investicijų nuostolių dėl dažnų sandorių.

Taip atsitiko ir šiam 85-erių metų vyrui. Pirmojo „šalto skambučio“ dėl prekybos auksu jis sulaukė 2016 m. viduryje ir per dvejus metus atliko daugybę sandorių, praneša laikraštis. Kitos sukčių apmulkintos aukos, pasak pranešimo, buvo kinų kilmės žmonės iš Taivano, JAV, Australijos, Kanados ir Naujosios Zelandijos.