Jeigu norite prigesinti tokį chaosą, skirkite šiai problemai išspręsti apvalią sąžiningai uždirbtų pinigų sumelę ir patikėkite švenčių organizavimą ekspertams, - nuo dovanų pakavimo iki kalėdinių eglučių puošimo, nuo kalakutų kepimo iki atvirukų rašymo. Jūs to nusipelnėte.

Šventinių atvirukų kūrimas ir užrašymas

Bernardas Maisneris mokėsi vaizduojamojo meno „Cooper“ koledže Manhatane, prieš pradėdamas kurti pagal užsakymą laiškinį popierių ir kitus kanceliarinės paskirties daiktus. Jis siūlo standartinio formato prekes, kaip ir autorinio, vienkartinio dizaino produkciją. Klientai taip pat gali pasamdyti jį dailiu raštu, nuo klasikinio iki įmantraus stiliaus, užrašyti vokus ar šventinius sveikinimus.

Apie Loefflerių šeimą, kuriai daugelį metų jis pagal užsakymą kuria šventinius atvirukus, B. Maisneris sako: „Mes visada susitinkame asmeniškai jų namuose Niujorke, susėdame aptarti kūrybinių idėjų, dažnai prie šampano taurės“. Naujausias atviruko užsakymas buvo sudėtingo dizaino dviejų spalvų raižinys su interaktyvia, besisukančia strėlyte;

B. Maisneris mėgstamu Loefflerių violetiniu rašalu ranka užrašydavo kiekvieną iš 300 vokų, pritaikytų atvirukams. Šimto specialaus dizaino atvirukų ir vokų sukūrimas ir pagaminimas kainuoja nuo 2000 JAV dolerių. 300 minėto interaktyvaus dizaino atvirukų su vokais kainuoja 12 000 JAV dolerių. Užrašymas ant vokų kainuoja nuo trijų JAV dolerių už eilutę.

Eglutės papuošimas

Eglutė, kurią kiekvienoms Kalėdoms parenka ir papuošia interjero stilistė Erin Swift ir jos komanda yra išskirtinė, - net kai klientas užsako kone dešimtį jų į tuos pačius namus. Štai kas nutiko pernai, kai grupė interjero stilistų pastatė aštuonias temines egles didžiuliame name šiaurinėje Niujorko valstijos dalyje, visas per vieną dieną.

Arba kai reikėjo nugabenti trijų metrų aukščio eglę Soho rajono gatvėmis ir mažyčiu liftu užkelti į palėpę, nes klientė, aistringa meno mylėtoja, norėjo eglės, kuri idealiai tiktų prie jos mėgstamo kūrinio: Roberto Swaino, garsėjančio psichodeliniais intensyvios spalvų paletės darbais, milžiniškos ryškių spalvų drobės. O tie, kurie kone pamišę dėl švaros namuose, tegu nenusimena: Erin Swfit pristato tiek dirbtines, tiek tikras egles. Renkantis gyvas žaliaskares, Erina Swift rekomenduoja „Balsam Hill“ aukščiausios kokybės egles, nes jos minimaliai meta spyglius.

Eglė kainuos nuo tūkstančio dolerių.

Dovanų pakavimas

Prisimenate garsųjį Candy Spelling dovanų vyniojimo kambarį? Jeigu neturite nei vietos, nei noro įsirengti panašią patalpėlę, pasisamdykite Mia Canada. Atlantoje įsikūrusi „That’s a Wrap!“ įmonės verslininkė pastaruosius aštuonerius metus ištisus metus užsiima dovanų pakavimu. Vieną dieną M Canada, pagal profesiją renginių planuotoja, susigundė vietinio prekybos centro paskutinės minutės pasiūlymu teikti dovanų pakavimo paslaugas, ir nuo tada jos karjeroje įvyko drastiškas lūžis. Jos komanda, kurią sudaro dešimtys darbuotojų, aptarnauja žmones ir privačius klientus visos šalies mastu. Jų rankų darbo šedevrų galima pamatyti ir kino ekrane, naujausioje Marko Wahlbergo kino juostoje „Instant Family“.

„Turiu vieną klientą, kuris primygtinai prašo, kad dovanos būtų vyniojamos paskutinę minutę, idant „šeima jų nesurastų“. O kadangi šeima didžiulė, tenka supakuoti virš šimto dovanų, - pasakoja verslininkė. - Tad kasmet mes tradiciškai jas pakuojame kone Kalėdų rytą. Turime apsirengti Kalėdų elfais, tuo atveju, jeigu vaikai staiga užtiktų mus po egle“.

Kainos skiriasi, nuo 10 JAV dolerių už vieną dovaną iki 125 JAV dolerių už valandą, kai vykdomi stambesni projektai.

Kalėdinių pietų pagaminimas

Kalėdos yra itin įtemptas laikotarpis Dante‘ei Gianmini‘ui iš „Farm to Fork“. Anksčiau dirbęs privačiu šefu Jimmy‘iui Buffett‘ui, dabar jis vadovauja bendrovei, kurioje dirba penkiolika „Michelin“ lygio šefų. Juos samdo tokios garsenybės kaip Paulas McCartney‘is, Debra Messing, Davidas bei Lauren Lauren‘ai. D. Gianninis ir jo komanda dažnai yra graibstomi klientų, kurie bando įsigudrinti atšvęsti Kalėdas dviejose vietose.

„Viena didžiulės sėkmės versle pasiekusi nekilnojamojo turto agentė rengia šventę savo namuose Bronksvilyje su šeima ir kartu rengia vakarėlį klientams gretimame name, - „Bloomberg“ pasakoja D. Gianninis. – Šiam projektui skiriu du savo šefus, o ji laviruoja iš vienos šventės į kitą“.

Kita šeima šventę padalija į dvi dalis – giminėms iš vyro pusės ir giminėms iš žmonos pusės, kurie gyvena per kelis kvartalus vieni nuo kitų Niujorke: tas pats šefas ruošia tradicinius kalėdinius pietus vienuose namuose apie ketvirtą valandą dienos, o iš ten kartu su šeima vyksta į kitus apartamentus, kur jis patiekia itališką maistą, su daug žuvies ir itališkos pastos.

D. Gianinio išskirtinių šefų komanda dirba ne tik Niujorke. Vienas linksmas, pobūvius dievinantis klientas per Kalėdas ir Naujuosius metus nusiskraidino jį į Šv. Bartolomėjaus salą, paprastai vadinamą Sen Bartu, sraigtasparniu nugabenęs visus ingredientus ir laikęs juos šaldomoje krovininėje baržoje.

Pietūs iš keturių patiekalų kainuos nuo 100 iki 225 JAV dolerių vienam žmogui, papildomai dar reikės susimokėti už įrankius ir padavėjus.

Kalėdų Senelio vaidmuo

Timas Connaghanas, vadinamas „nacionaliniu Santa“, valdo didžiausią šalyje samdomų Kalėdų Senelių agentūrą. Jis pirmą kartą tradicinį Kalėdų Senelio kostiumą apsivilko 1969 metais Vietname, kur pasidabinęs balta it sniegas barzda teikė dovanas kareiviams.

Aštuoniolika metų jis samdo Kalėdų Senelius per savo agentūrą ir siunčia juos į daugiau nei 1400 renginių per metus - į prekybos centrus, įmones, pas privačius klientus. „Kalėdų Seneliai“ yra visada kruopščiai patikrinti paties agentūros šeimininko ir atrinkti, dėvi pagal užsakymą pasiūtus kostiumus, avi specialius batus, mūvi tradicinius diržus ir – svarbiausia - visi jie su tikrų tikriausia natūralia barzda.

Kaimo vietovėse Kalėdų Senelio pasamdymas kainuos 75 JAV dolerius už 30 minučių vizitą, bet miestuose kaina pašoks iki 200 JAV dolerių už valandą, o Niujorke ji sieks iki 350 JAV dolerių už valandą.

Absoliučiai viskas

Pagalvokite apie Lindsi Shine ir jos „Insider NYC“ komandą kaip tikrų tikriausius elfus, gebančius daryti stebuklus. Kasmet jų paslaugų užsisako daugybė VIP klientų. Komanda atlieka viską: nuo šventinių atvirukų – o jų kasmet komandai tenka parduoti apie 5000, - iki dovanų pirkimo; tuo tikslu L. Shine yra parengusi išskirtinį savo firminį „Neiman Marcus“ lygio prekių katalogą, su netikėčiausias pasiūlymais, kokių nerasi niekur kitur. Pasak L Shine, apie 20 proc. savo laiko jos komanda šventinio sezono metu skiria šventinės aplinkos puošimui.

„Pernai vienas klientas įsigijo naujus namus Pebl Byčas, Kalifornijoje, ir mes turėjome vos dvi valandas perkelti jo eglę į jo naujus namus, - pasakojo „Bloomberg“ L. Shine telefonu iš savo biuro Niujorke. – Tada įtikinome vietos baldų tinklą „Pottery Barn“ nuimti ją nuo grindų ir pristatyti į jų namus. Drauge vyko ir parduotuvės vyriausiasis dekoratorius, kurio dėka eglė galiausiai atrodė lygiai tokia pat kaip iki tol“.

Maža to, „Insider NYC“ mielai išspręs visus keblumus, susijusius su nemielų dovanų grąžinimu.

Pradinė mėnesinės paslaugų prenumeratos kaina: 750 JAV dolerių už penkias valandas, už papildomas valandas teks primokėti 150 JAV dolerių.