Šis Kinijos miestas lenkia Honkongą kaip brangiausia vieta pagal prabangos prekių bei paslaugų krepšelį, skelbiama banko „Bank Julius Baer & Co“ metinėje Azijos turto ataskaitoje „Wealth Report Asia“, kurioje stebimos regiono turtuolių išlaidos.

Šanchajus pabrango ir vertinant nekilnojamojo turto įsigijimo galimybes (nors Honkongas vis dar brangiausias miestas šiuo atžvilgiu), taip pat norint pasisamdyti advokatą ir įsigyti laikrodžių bei rankinių, skelbiama ataskaitoje. Kvala Lumpūras išsaugojo savo, kaip „mažiausiai brangaus“ miesto, Azijoje vardą – Malaizijos sostinė yra geriausia vieta norint, tarkim, įsigyti fortepijoną, pasimėgauti cigarais ar užsisakyti viešbučio apartamentus.

Šioje jau aštuntus metus rengiamoje ataskaitoje taip pat pristatomas naujasis „His & Hers Index“ indeksas, naudojamas palyginti vyrams ir moterims skirtų prabangos prekių kainas. Toks indeksas padeda atsakyti į keletą klausimų: ar taikomas „rožinis mokestis“? Ar moteriai noras gerai atrodyti kainuos daugiau nei vyrui?

Brangiausi Azijos miestai
Galbūt niekas nenustebs sužinojęs, kad moterų prekės vidutiniški kainuoja daugiau, o Seulas yra brangiausias miestas pagal prabangos prekių, skirtų tiek vyrams, tiek moterims, brangumą. Taip didžiąja dalimi yra dėl iki 20 proc. akcizo mokesčio, taikomo tam tikram importui.

Vidutiniškai „Julius Baer“ „Hers Index“ indeksui priklausančių prekių kaina yra 2158 doleriais didesnė už „His Index“ priklausančių prekių kainas.

Kitame spektro gale atsidūrė – Džakarta, kur, bendru vertinimu, vyrams skirtos prabangos prekės yra pigiausios, tuo tarpu Mumbajus yra ta vieta, kur norėtumėte apsipirkti, jeigu esate dama.

Honkonge „Julius Baer“ prekių ir paslaugų krepšelis 2018 metais pakilo 2,2 proc. Buvusi britų kolonija išlieka brangiausiu miestu Azijoje tiems, kas nori įsigyti gyvenamosios paskirties nuosavybę ar skristi verslo klase. Tačiau nepaisant jo, kaip brangiausio miesto, reputacijos, tokios prekės kaip odos kremas, moteriška avalynė ir vyriški kostiumai čia yra išties gana nebrangūs.

„Julius Baer“ daug nuosavo kapitalo turinčius asmenis apibūdina kaip asmenis, kurių investuotinas turtas siekia milijoną JAV dolerių ar daugiau, neįskaitant jų pagrindinės gyvenamosios rezidencijos.
Apžvalgos duomenys buvo renkami 2017 m. birželio-2018 m. liepos mėn. laikotarpiu.