„Viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl nedidelių sunkvežimių verslas JAV toks populiarus, yra ta, kad daugelį metų nedideliems sunkvežimiams, įvežamiems į šalį, buvo taikomi 25 proc. tarifai, vadinamasis „vištienos mokestis“, trečiadienį tviteryje rašė D. Trumpas.

1963 metais JAV buvo įvestas importo mokestis, pavadintas „Chicken Tax“, kurio dydis siekė 25 procentus ir buvo taikomas bulvių krakmolui, brendžiui ir lengviems pikapams, taip pat Prancūzijai ir Vakarų Vokietijai šis mokestis buvo taikomas importuojant vištieną. Po kurio laiko šis tarifas buvo panaikintas, tačiau jis išliko galioti automobiliams, kurie nėra pagaminti JAV (jis tebegalioja iki šių dienų), siekiant apsaugoti vietinę Amerikos rinką nuo japoniškų ar tailandietiškų lengvo svorio sunkvežimių/komercinės paskirties automobilių.

Jungtinėse Valstijose bus surinkta daugiau automobilių, jeigu tokie pat tarifai bus taikomi importuojamiems automobiliams, sakė D. Trumpas, kitoje tviterio žinutėje pridurdamas, kad „G.M. tikrai neuždarys savo gamyklų Ohajuje, Mičigane, Merilende“.

D. Trumpo tviteryje skelbiama žinutė pasirodė kaip tik tuo metu, kad jo vadovaujama administracija svarsto, ar reiktų taikyti naujus tarifus importuojamiems automobiliams nacionalinio saugumo sumetimais, - analogiškus teims, kurie buvo įvesti plieno bei aliuminio importui.

Antradienį D. Trumpas ir kiti administracijos pareigūnai pareiškė svarstantys galimybę sumažinti visas „General Motors“ (GM) skiriamas subsidijas, įskaitant subsidijas elektromobiliams, kaip atsakomąją priemonę į GM sprendimą uždaryti keturias gamyklas Jungtinėse Valstijose ir vieną gamyklą Kanadoje.