„Marvel“ kino studijos sukruta kino juosta „Venomas“ apie antgamtiškų galių turintį žmogaus-ateivio hibridą, kuriuo pavirsta žurnalistas, savaitgalį surinko rekordinę sumą JAV ir Kanados kino teatrų istorijoje - 80 mln. JAV dolerių. Pagal šį rodiklį kino juosta aplenkė filmą „Taip gimė žvaigždė“, kurioje vaidina muzikos diva Lady Gaga ir aktorius Bradley‘is Cooperis, surinkusį 41,3 mln. JAV dolerių ir užėmusį antrąją vietą.

Pastaraisiais metais analitikai nerimauja, kad pernelyg gausi kino juostų apie superherojus pasiūla gali pakurstyti bangą brangių fiasko.

Kino studijai „Sony Pictures“ priklauso teisės į kai kuriuos „Marvel“ komiksų herojus, įskaitant Žmogų-vorą, net neatsižvelgus į tai, kad Holivudo milžinui „Walt Disney“ priklauso kino studija „Marvel“, kurią jis įsigijo 2009 metais už 4 milijardus dolerių.

Žiūrimiausi filmai JAV, 2018 m. spalio 5 d.
Bendrovės „Marvel“ komiksų herojus Edis Brokas (Venomas) kino žiūrovams pirmą kartą buvo pristatytas 2007-aisiais, kino juostoje „Žmogus voras 3“. Komiksuose Venomas yra vienas pagrindinių žmogaus-voro priešininkų, žmogaus ir ateivio hibridas. Dabar šis „Marvel“ antiherojus sulaukė savo atskiro filmo. Tomas Hardy‘is kino juostoje vaidina Eddie‘į Brocką, tiriamosios žurnalistikos žurnalsitą, mėginantį demaskuoti mokslininką, kuris siekia išrasti naują, tobulesnę žmonijos rūšį, sukryžmindamas nežemiškos kilmės DNR su žmogaus DNR. Tačiau jo paieškos ir tyrimas pasibaigė nesėkme: jį užpuola naujosios rasės hibridas, užkrečia jį ir jis pavirsta antgamtiškų galių turinčiu žmogaus-ateivio hibridu Venomu.

Kino juosta kainavo 100 mln. JAV dolerių, neįskaičiavus rinkodaros išlaidų; kaip prognozavo „Box Office Mojo“, premjera turėjo surinkti 60 mln. dolerių. Pajamos viršijo ankstesnį mėnesinį rekordą, 55,8 mln. dolerių sumą, kurią surinko kino juosta „Gravitacija“ („Gravity“) 2013 metais.

Bradley Cooperis ir Lady Gaga filme "Taip gimė žvaigždė"
Kritikai negailėjo griežtos kritikos juostai dėl chaotiško siužeto, tik maždaug 30 proc. jų rekomendavo jį pažiūrėti, rodo „RottenTomatoes.com“ duomenys.

Kita vertus, kino juostą „Taip gimė žvaigždė“ rekomendavo 92 proc. kino apžvalgininkų, kurie gyrė naujausią filmo istorijos tuo pačiu apvadinimu, siekiančios 1937 metus, versiją.

Aktorius B. Cooperis, keturis kartus nominuotas „Oskaro“ skulptūrėlei, ne tik atliko pagrindinį vaidmenį, bet pirmą kartą debiutavo kaip režisierius, taip pat prodiusavo ir kūrė kino juostai scenarijų. Lady Gaga, atlikdama pirmąjį savo vaidmenį didžiajame ekrane, vaidina nesėkmių kamuojamą dainininkę Ally (Lady Gaga), kuri įsimyli iki ausų B. Cooperio vaidinamą alkoholiką roko žvaigždę Jacką. Jis įkvepia jai pasitikėjimo ir paskatina siekti karjeros. Bet kylant jos žvaigždei, jo paties žvaigždė ima gęsti, o alkoholizmas ima viršų.

„Taip gimė žvaigždė“ kino juosta kainavo apie 40 mln. JAV dolerių. Prognozuota, kad savaitgalį ji surinks 42-49 mln. JAV dolerių pajamų.