"Kaip viskas greitai. Tikėjausi, kad draudimo išmoką gausime gal po mėnesio", - maloniai nustebęs sakė brolis Astijus, šiuo metu Santariškių klinikose besigydantis po kelio operacijos. Jis sakė, jog kol kas vienuolija yra nenusprendusi, kaip panaudos gautą kompensaciją - daugiau nei 30 000 litų. "Greičiausiai pirksime kitą automobilį", - sakė brolis Astijus.

Vienuolio automobilis dingo sausio 10-12 dienomis netoli vienuolijos namų Vilniuje. Po poros dienų brolis Astijus kreipėsi į draudimo bendrovę.

"Lietuvos draudimo" Vilniaus m. Nuostolių sureguliavimo centro viršininkas Gytis Matiukas pripažino, jog draudimo bendrovei nedažnai tenka aptarnauti nuo vagių nukentėjusius kunigus. "Net policijos pranešimas skambėjo kiek kitaip nei įprasta. Jame buvo rašoma, jog "dingo automobilis, priskirtas vienuoliui Astijui, kuriuo jis naudojosi, deja, neilgai", - sakė G.Matiukas.

Pasak "Lietuvos draudimo" ekspertų 1999 metų "VW Golf" yra rizikingas automobilis, labai mėgiamas automobilių vagių. Automobilių vagystės draudimo bendrovėms tapo gana rimta problema, nors statistiškai iš dešimties pavogtų automobilių apdraustas būna tik vienas. Vien pernai dėl automobilių vagysčių "Lietuvos draudimas" išmokėjo nukentėjusiems 6 milijonus litų.

Automobilių vagysčių srityje Lietuva jau aplenkė savo kaimynes Estiją ir Latviją. Lietuvoje automobilių vagysčių skaičius per pirmąjį šių metų pusmetį palyginus su pernai metų tokiu pat laikotarpiu išaugo apie 30 proc., tuo tarpu Latvijoje tik 5 proc., Estijoje - 12 proc.

Beveik pusė visų šalyje įvykdomų automobilių vagysčių būna Kaune arba Kauno rajone. Daugiausiai automobilių, kurių rinkos kaina yra gana didelė, vagiama iš juridinių asmenų - apie 70 proc. Iš fizinių asmenų vagiama apie 30 proc., daugiausiai nebrangūs automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją